جلوگیری از انتقال شبکه نانوتکنولوژی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو (ECO-Nano) در ایران به Eco-Science Foundation پاکستان توسط عضو هیئت مدیره انجمن ایمنی زیستی

تهیه و تنظیم: علی مفاخری و امیرحسین فرتاش-
بیست و دومین نشست کارشناسان برنامه ریزی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو (ECO) در 19-21 تیر ماه سال جاری در ایران برگزار شد. با خبر شدیم در پیش‌نویس گزارشی که دبیرخانه اکو در تهران برای بخش کشاورزی، صنعت و توریسم این نشست تهیه کرده بود، بندی گنجانده شده بود که …

بیست و دومین نشست کارشناسان برنامه ریزی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو (ECO) در 19-21 تیر ماه سال جاری در ایران برگزار شد. با خبر شدیم در پیش‌نویس گزارشی که دبیرخانه اکو در تهران برای بخش کشاورزی، صنعت و توریسم این نشست تهیه کرده بود، بندی گنجانده شده بود که ضمن تشکر از دولت جمهوری اسلامی ایران برای تشکیل شبکه نانوتکنولوژی اکو و برگزاری اولین نشست برنامه ریزی آن، این شبکه از ایران به تشکیلات جدید التأسیسEco-Science Foundation در اسلام آباد پاکستان منتقل شود.
البته غیبت آقای دکتر سعید سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فن آوری نانو در کشور در این نشست برای ارایه گزارش و دفاع از دستاوردهای دانشمندان کشورماندر این حوزه تخصصی، برای هیأت ایرانی جای تعجب داشت. زیرا شبکه نانوتکنولوژی در کشور یکی از پویا‌ترین و پر دستاوردترین شبکه‌های تحقیقاتی در کشور بشمار می‌رود. این ستاد به همت دانشمندان ایرانی و پشتیبانی بی‌دریغ مسئولان، جایگاه کشور را در بین کشورهای دارای این فناوری به رتبه نهم جهان ارتقاء داده است. به همین دلیل نادیده گرفتن زحمات و تلاش‌های شبانه روزی دانشمندان ایرانی و مرجعیت نخبگان این عرصه در کشور بسیار نگران کننده است. خوشبختانه با هشیاری هیأت ایرانی، اعتراض نماینده وزارت امور خارجه کشورمان و استدلال‌های آقای دکتر ناخدا عضو هیئت مدیره انجمن ایمنی زیستی و هیأت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، این بند از پیش نویس حذف شد. دکتر بابک ناخدا در این خصوص گفت :" خوشبختانه ما توانستیم با اشاره به توانمندی‌ها و دستاوردهای عظیم نانو در کشور و ارایه مستندات منطقی با مثال‌هایی ازBill and Melinda Gates Foundation و Ford and Rockefeller Foundation مانع از تصویب این بند در قطعنامه پایانی اجلاس شویم و موضوع انتقال اکو نانو ایران به Eco-Science Foundation پاکستان را از دستور جلسه خارج کنیم. بدیهی است این امر برای ما دستاوردی ارزشمند است. ولی نکته بسیار مهمی که باید همیشه مد نظر مسئولین محترم قرار گیرد این است که هر جا و در هر نشستی که جای ایران به هر دلیلی خالی بماند، و یا حرف و گزارشی برای گفتن نداشته باشیم، ممکن است امتیازی برای کشور از دست برود یا قطعنامه‌ای بر خلاف مصالح نظام و کشور به تصویب برسد که تبعات بسیار زیانباری برای کشور در پی داشته باشد. بنابراین حضور فعال ایران با کارشناسان خبره، آگاه به مسایل تخصصی و مسلط به زبان بیگانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. میز ایران به خصوص در نشست‌های بین المللی و منطقه‌ای هرگز نباید خالی بماند. خود حذفی و خود تحریمی در این اجلاس‌ها ضربه شدیدی به منافع ملی ما وارد خواهد ساخت. متأسفانه در پاره‌ای از موارد شاهد هستیم که علی‌رغم وجود دانشمندان و نخبگان شایسته در کشور که به خوبی از توانایی دفاع از حقوق و ارزش‌های ملی برخوردارند، به دلیل عدم حضور نمایندگان متخصص ایرانی در این مجامع، حق ایران ضایع می‌شود و نمی‌توانیم از خود و حقوق کشورمان دفاع کنیم. امیدواریم با تدبیر شایسته مدیران و مسئولان کشور در آینده شاهد چنین رخدادهایی نباشیم و با حضور نمایندگان شایسته و متخصص در هر زمینه، توانایی حفظ و دفاع از دستاوردهای خود را به بهترین نحو ممکن داشته باشیم."
تهیه و تنظیم: علی مفاخری و امیرحسین فرتاش
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.