اصرار دکتر عباس صاحبقدم لطفی بر تخلیه دفتر انجمن‌های منتقد وی

روابط عمومی انجمن‌های بیوتکنولوژی و ایمنی زیستی- در پی انتشار انتقادهای انجمن‌های علمی-تخصصی بیوتکنولوژی و ایمنی زیستی از سوء مدیریت در زیست‌فناوری در کشور و از جمله در ستاد توسعه زیست فناوری، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری دستورتعطیلی دفاتر این دو انجمن در …

در پی انتشار انتقادهای انجمن‌های علمی-تخصصی بیوتکنولوژی و ایمنی زیستی از سوء مدیریت در زیست‌فناوری در کشور و از جمله در ستاد توسعه زیست فناوری، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری دستورتعطیلی دفاتر این دو انجمن در عرض کمتر از ۲۴ ساعت را صادر کرد. این حرکت بر خلاف آداب جوامع علمی، با قطع تلفن‌ها و اینترنت این دو انجمن همراه بود که موجب بروز اختلال در اطلاع رسانی آنها شد.

انجمن‌های علمی متعددی در طول سال‌های گذشته نسبت به عدم بهره‌مندی کشور از زیست فناوری به دلیل وضعیت حاکم بر مدیریت بیوتکنولوژی کشور هشدار داده بوده‌اند. در طول ۶ سال گذشته مسئولین ستاد مزبور نیز به هیچوجه پاسخگوی اعتراضات رسمی به عدم شفافیت در توزیع بودجه‌ها، تصویب طرح‌ها و بی‌تحرکی آن در مقابل مشکلات عدیده زیست فناوران کشور نبوده است. در عمل، معترضین و منتقدین با انواع تضییقات و پرونده سازی‌ها مواجه بوده‌اند. در واقع، شواهد و قراین حاکی ازآن است که معدود افرادی با زیرکی خاصی سررشته امور در موقعیت‌های کلیدی مدیریت بیوتکنولوژی را به دست گرفته و مانع برخورداری کشور از توسعه فناوری‌های زیستی می‌شوند.

به نظر می‌رسد این اقدام غیرمعمول و برخلاف اخلاق حرفه‌ای انتخاب، آخرین روزهای سال برای این اقدام غیر معمول و غیرقانونی با انگیزه سلب امکان پیگیری موضوع از طریق مراجع ذیصلاح یا مراجعه به مقامات ارشد صورت گرفته است.

دفاتر این دو انجمن با توافق روسای پژوهشگاه از ۱۲ سال پیش در این پژوهشگاه دایر بوده است. این گونه اقدامات بدون توجه به تکلیف دولت به حمایت از انجمن‌های علمی بر طبق برنامه توسعه پنجم بوده و صدور دستور تخلیه فوری مبین میزان تقید و احترام به بزرگترین جوامع علمی کشور است که قطعا مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هیچ کس در عرف جامعه علمی نیست.

البته سوالات انجمن‌ها در مورد نحوه تخصیص بودجه‌ها و عدم اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های مندرج در اسناد بالادستی نظام همچنان باقی است و این انجمن‌ها به مسئولیت خود پایبند بوده و با رجوع به مراجع ذیربط خواسته‌های جامعه زیست فناوران کشور را پیگیری خواهند کرد.

این‌ها در حالی است که انتظار می‌رفت در این زمان که همگان توان خود را برای برگزاری هر چه بهتر هشتمین همایش ملی زیست فناوری در تیرماه ۹۲ در اختیار می‌گذارند، مدیریت پژوهشگاه نیز به عنوان کانون ملی زیست فناوری کشور بیشترین مشارکت را می‌کرد.

روابط عمومی انجمن‌های بیوتکنولوژی و ایمنی زیستی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.