در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی / برنج هندی در سفره ایرانی
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران- چند روز پیش خبری با عنوان “جشن هندیها در بازار برنج ایران!” در سایت قدس آنلاین منتشر شد که در این خبر اعلام شده بود که در سال 1391 بالغ بر یک میلیون و 289 هزار تن برنج به ارزش تقریبی یک میلیارد و 309 میلیون دلار وارد کشور شد. در این خبر …
چند روز پیش خبری با عنوان "جشن هندیها در بازار برنج ایران!" در سایت قدس آنلاین منتشر شد که در این خبر اعلام شده بود که در سال 1391 بالغ بر یک میلیون و 289 هزار تن برنج به ارزش تقریبی یک میلیارد و 309 میلیون دلار وارد کشور شد.
در این خبر آمده است: هند اصلیترین مبداء واردات برنج ایران در سال 1390 بود. به طوری که سهم این کشور از واردات برنج ایران از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب به 67.46 و 72.06 درصد رسید. در سال قبل حدود 870 هزار تن برنج به ارزش تقریبی 943 میلیون دلار از هند وارد ایران شد. در همین حال وال استریت ژورنال به نقل از فعالان تجاری اعلام کرد که تقاضای بالای ایران باعث افزایش شدید قیمت برنج باسماتی شده است. افزایش تقاضای ایران برای خرید برنج هندی به هند کمک میکند تا بار دیگر جایگاه خود را به عنوان بزرگترین صادرکننده برنج در دنیا تثبیت کند (قدس آنلاین/ کد خبر: 114616).
این مسائل همه در حالی اتفاق میافتد که دانشمندان کشورمان بارها و بارها اعلام کردهاند که با استفاده از فناوریهای نو مانند بیوتکنولوژی قادرند برنج متحمل به خشکی و مقاوم به آفات و بیماری ها را ایجاد کنند که علاوه بر تولید بیشتر محصول می تواند منجر به افزایش سطح زیر کشت و کاهش چشمگیر مصرف سموم شیمیایی حشره کش و کاهش هزینه تولید و افزایش سلامت محیط زیست و تنوع زیستی و درآمد کشاورزان بشود. ایران اولین کشور جهان بود که در سال 1383 موفق به کشت و رهاسازی برنج تراریخته مقاوم به آفات شد. اما از زمان به روی کار آمدن دولت آقای احمدی نژاد و وزیر او محمدرضا اسکندری در سال 1384 مقابله بیامانی با تولید ملی این محصولات صورت گرفته و راه برای واردات سالیانه بیش از یک میلیون تن برنج به کشور هموارتر و هموارتر شد. ما در سالی شاهد چنین واردات بیرویه برنج ازکشورهایی مانند هند بودیم که مقام معظم رهبری آنرا سال تولید ملی نامگذاری کردند. آیا مسئولین اصلا به اهمیت این نامگذاریهای از طرف معظم له واقف هستند؟ آیا به فکر کشاورز ایرانی و اقتصاد ملی هستند؟
حال سوالی که از سوی پژوهشگران، دلسوزان نظام و مردم مطرح میشود اینست که چرا مسئولین با جلوگیری از توسعه علمی دروازههای کشور را به روی واردات بیگانه باز میکنند؟
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران آماده انتشار دلایل این فناوری هراسی و دانایی ستیزی از سوی کلیه مراجع مسئول و توضیح دلایل پس رفت کشور در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی در هشت سال گذشته است.
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران