مرگ کودکان هندی در نتیجه مصرف برنج آلوده و “گالیله کشی هزاره سوم” در ایران!

تهیه و تنظیم: نغمه عبیری-
بر اساس خبری که در هفته گذشته در فضای مجازی منتشر شد 23 دانش‌‌آموز هندی با مصرف غذای مدرسه جان خود را از دست دادند این غذا آلوده به آفت‌کشی بوده که استفاده از آن منسوخ شده است. بعد از تحقیقات صورت گرفته مشخص شده است که این غذا از روغنی تهیه شده که حاوی monocrotophs بوده، ترکیب ارگانوفسفره‌ای که …

بر اساس خبری که در هفته گذشته در فضای مجازی منتشر شد 23 دانش‌‌آموز هندی با مصرف غذای مدرسه جان خود را از دست دادند این غذا آلوده به آفت‌کشی بوده که استفاده از آن منسوخ شده است. بعد از تحقیقات صورت گرفته مشخص شده است که این غذا از روغنی تهیه شده که حاوی monocrotophs بوده، ترکیب ارگانوفسفره‌ای که به عنوان آفت‌کش در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پلیس طی تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است که روغن مورد استفاده در غذا در انبارهایی نگهداری شده که قبلا برای ذخیره آفت‌کش monocrotophs مورد استفاده قرار گرفته است.

منبع اصلی خبر: http://www.nytimes.com/2013/07/22/world/asia/pesticide-found-in-meals-that-killed-india-children-official-says.html?_r=0

آفت کش monocrotophs به شدت سمی و خطرناک است و سازمان بهداشت جهانی آنرا جزئی از مواد بسیار مرگبار دسته‌بندی کرده است. از این آفت‌کش برای مقابله با بسیاری از آفات برای انواع محصولات از جمله برنج استفاده می‌شود. مصرف این آفت‌کش در آمریکا به دلیل کشته شدن جمعیت بسیاری از انواع پرندگان ممنوع است.

این درحالیست که طبق گزارش منتشر شده توسط سرویس بین‌المللی دستیابی به و استفاده از بیوتکنولوژی کشاورزی (ISAAA) استفاده از محصولات تراریخته بین سال‌های 1996 تا 2011 باعث کاهش مصرف 473 میلیون کیلوگرم ماده موثر حشره‌کش‌های شیمیایی شده است.

استفاده از مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته می‌تواند ضمن کاهش مصرف سموم و حذف سموم شیمیایی خطرناک از دسترس مردم موجب تقلیل باقیمانده سموم در محصولات غذایی تا حد صفرشود. برنج تراریخته‌‌ای که برای اولین بار در سال 1383 توسط دکتر عارف به بهره برداری تجاری رسید و نام ایران را به عنوان اولین کشور تولید کننده برنج تراریخته در جهان به ثبت رساند دارای این ویژگی است که در هیچ یک از مراحل تولید خود نیازی به سموم حشره‌کش شیمیایی ندارد و در واقع خودش بالذات نسبت به آفات کرم ساقه خوار مقاوم است. این برنج در سال 1384 بلافاصله پس از به روی کار آمدن دکتر احمدی نژاد و محمدرضا اسکندری در انبار متروکه‌ای در رشت تحت قفل و زنجیر قرار گرفته و مدیر وقت پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی تولید این محصول علمی را به عنوان "اتهام" پژوهشگر برتر آن مطرح کرده و تلاش کرد وی را اخراج کند. در نتیجه ایران با سالیانه حدود پنج میلیارد دلار واردات محصولات تراریخته با پس رفت شگفت انگیزی در مهندسی ژنتیک کشاورزی از کشورهایی مانند بورکینافاسو، میانمار، سودان و بسیاری کشورهای دیگر عقب افتاد.

گفتنی است با وجود تلاش مدیران میانی وزارت جهاد کشاورزی برای اخراج مجری طرح برنج تراریخته که از آن به عنوان گالیله کشی هزاره سوم میلادی یاد می‌شود، اعطای جوایز و تشویق این پژوهشگر برتر همچنان ادامه دارد و پس از دریافت رتبه اول جایزه دستورد برتر نانوتکنولوژی کشور در سال 1390 (از طرف ستاد ویژه توسعه نانوتکنولوژی) اوایل تیرماه سال جاری موفق به کسب اولین جایزه مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی به عنوان چهره تاثیر گذار بیوتکنولوژی کشور شد.

تهیه و تنظیم: نغمه عبیری

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.