ضرورت توجه به تحقیقات کشاورزی

واحد مرکزی خبر- تولیدات کشاورزی در فرآیند پیچیده‌ای از روابط متقابل عوامل مختلف زنده و عوامل غیر زنده حاصل می‌شود. در بسیاری از موارد، مدیریت یک اکوسیستم در نقاط مختلف، مطالعات جداگانه‌ای را می‌طلبد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل …

تولیدات کشاورزی در فرآیند پیچیده‌ای از روابط متقابل عوامل مختلف زنده و عوامل غیر زنده حاصل می‌شود. در بسیاری از موارد، مدیریت یک اکوسیستم در نقاط مختلف، مطالعات جداگانه‌ای را می‌طلبد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه اولویت طرح‌های پژوهشی کشاورزی مهار بحران منابع و افزایش تولیدات کشاورزی است، اظهار داشت: مسئله پژوهش یکی از مهم‌ترین مسائلی است که امروزه جوامع بشری برای توسعه و پیشرفت با آن روبه‌رو هستند.

مهندس یوسف جهانی تصریح کرد: اگر یک کشور با هدف کم کردن فاصله صنعتی و تکنولوژی خود با دیگر کشورهای پیشرفته باشد باید با تکیه بر پژوهش حرکت کند چرا که در سایه پژوهش راهکارهای عملی در عرصه کار و فعالیت سازنده مهیا می‌شود که در آن شکست و عدم موفقیت به حداقل میزان خود می‌رسد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان این مطلب که استان اردبیل در حوزه تحقیقات کشاورزی از جایگاه مناسبی برخوردار است افزود: حاصل پژوهش‌های ما در نشریه‌های ترویجی، مقالات علمی وپژوهشی درج می‌شود و غالباً جنبه کاربردی دارد و تاکنون بیش از 18 رقم از محصولات زراعی در سطح ملی تهیه و به تولید‌کنندگان و کشاورزان معرفی شده که ویژگی‌های خاصی را در عرصه تولید به صورت منحصر به فرد به خود اختصاص داده‌اند.

جهانی ادامه داد: در حال حاضر محدودیت‌های طبیعی و اقلیمی را در منابع تولید به عنوان مثال در زمینه آب داریم و بایستی تلاش و نتایج طرح‌های پژوهشی بر روی محصولاتی که با کارهای اصلاحی و به نژادی و به زراعی که در طول دوره رشد با دور آبیاری کمتری و با مقاومت به کم آبی بیشترین محصول را تولید بکنند، معطوف شود.

جوادی مدیر پژوهش جهاد دانشگاهی اردبیل نیز بیان داشت: بیوتکنولوژی ازفناوری‌های نوینی است که با توجه به چند وجهی بودن آن، باعث همگرایی حوزه‌های علمی مختلف در توسعه بخش کشاورزی می‌شود که بعنوان یکی از جدیدترین فن آوری‌هایی که باعث افزایش تولیدات کشاورزی در دهه اخیر شده ، مطرح است.

جوادی ابراز داشت: بیوتکنولوژی را باید مجموعه‌ای از روش‌ها و فنونی دانست که در آن از ارگانیسم‌های موجود زنده و یا قسمتی از آنها برای تولید ، تغییر فرآورده‌ها، بهینه سازی گیاهان یا حیوانات و تولید میکروارگانیسم‌های جدید استفاده می‌شود. کشاورزی زمینه‌ای است که به سبب این تکنولوژی با تحولات عمده‌ای روبرو است، به گونه‌ای که استفاده از این روش‌ها در حوزه کشاورزی در حال گسترش است و امیدهای زیادی برای توسعه پایدار کشاورزی با توجه به محدویت منابع آب و خاک ایجاد نموده است.

این پژوهشگر با اشاره به وضعیت فعلی اردبیل در خصوص پژوهش‌های حوزه کشاورزی، نبود بانک اطلاعات جامع در این حوزه را از مهمترین نقایص پژوهش استان دانست و گفت: معمولاً روی موضوعاتی پژوهش انجام می‌شود که تکراری شده و چند نفر کار کرده‌اند اگر اطلاع رسانی کافی باشد پژوهشگران مواردی را انتخاب می‌کنند که پرداخت نشده و نیاز به پژوهش دارد.

بیگناه پژوهشگر گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل نیز عمده‌ترین کاربردهای‌ بیوتکنولوژی‌ در کشاورزی‌ را ایجاد گیاهان‌ مقاوم‌ به‌ حشرات‌ و آفت‌ها، ایجاد گیاهان‌ تحمل‌ کننده‌ علف‌کش‌ها، ایجاد گیاهان‌ مقاوم‌ به‌ بیماری‌های‌ ویروسی‌ و قارچی، ایجاد گیاهان‌ مقاوم‌ به‌ شرایط‌ سخت‌ مانند سرما، گرما و شوری، ایجاد گیاهان‌ دارای‌ ارزش‌های‌ غذائی‌ ویژه و با طعم و عطر بهتر و ایجاد گیاهان‌ دارای‌ خاصیت‌ درمانی‌ ـ پیشگیری‌ عنوان کرد.

منبع: واحد مرکزی خبر

http://www.iribnews.ir/NewsText.aspx?ID=2122246

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.