توسعه فناوری‌های نو و افزایش بهره وری بر مبنای کاهش مصرف

خبرگزاری کار ایران (ایلنا)- کشت میگو را به نابودی کشاندیم و رکورد 4.1 میلیارد دوز واکسن و سرم تولیدی موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در سال 83 را در انتهای کار دولت دهم به نصف رساندیم. بهزاد قره‌یاضی رئیس اتحادیه انجمن‌های علوم کشاورزی و منابع طبیعی ضمن کالبد شکافی وضعیت تولیدات کشاورزی طی 8 سال گذشته …

کشت میگو را به نابودی کشاندیم و رکورد 4.1 میلیارد دوز واکسن و سرم تولیدی موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در سال 83 را در انتهای کار دولت دهم به نصف رساندیم. بهزاد قره‌یاضی رئیس اتحادیه انجمن‌های علوم کشاورزی و منابع طبیعی ضمن کالبد شکافی وضعیت تولیدات کشاورزی طی 8 سال گذشته، به ارایه راهکارهایی برای ترمیم و بهبود نابسامانی‌های کشاورزی طی سال‌های اخیر پرداخته و اظهار داشت: طی 8 سال گذشته تمامی زیرساخت‌های کشاورزی بویژه پژوهش، آموزش، ترویج استفاده از فناوری‌های نو و شایسته سالاری به تمسخر گرفته شد و دانایی ستیزی به اوج خود رسید.

وی با اشاره به افزایش بیش از 400 درصدی واردات محصولات کشاورزی در دولت گذشته افزود: با وجودی که وزیر کشاورزی دولت اصلاحات هیچ وعده‌ای در زمینه خودکفایی محصولات کشاورزی نداده بود وضعیت تولید، صادرات و واردات در محصولات کشاورزی بسیار بهتر از زمانی بود که اسکندری وزیر کشاورزی دولت احمدی نژاد شعار خودکفایی را سر داد.

جهش واردات محصولات کشاورزی در دولت احمدی نژاد

قره‌یاضی تصریح کرد: در سال 84 با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد میزان واردات به زیان تولید ملی جهش نجومی پیدا کرد؛ واردات 16 میلیاردی محصولات کشاورزی در زمان وزارت اسکندری و خلیلیان دلیل این مدعاست و این در حالی است که قبل از آن واردات گندم و بسیاری از محصولات استراتژیک دیگر مثل سیب‌زمینی و حبوبات قطع شده بود.

وی همچنین در مقایسه واردات شکر در زمان دولت قبلی و زمان قبل از آن گفت: در حالی که در سال 83 با وضع تعرفه 150 درصدی در زمینه واردات شکر خودکفا بودیم طی 8 سال گذشته بیش از 8 میلیون تن شکر وارد کشور شد که بیکاری چغندرکاران وتعطیلی انبوه کارخانجات قند را بدنبال داشت.

انتصاب مدیران نالایق، کشاورزی را سال‌ها به عقب راند

وی با اشاره به پرونده‌سازی برای پژوهشگران، منتقدان و پیش کسوتان و تخریب تحیرآور تشکل‌ها و انجمن‌های علمی در دولت گذشته افزود: تغییرات پیاپی و ناشایسته سالاری در مدیریت سازمان‌هایی مثل شیلات و انتصاب فرد غیر متخصصی چون علی‌آبادی در این سازمان مشکلات عدیده‌ای را به سازمان‌های تابعه وزارت جهاد کشاورزی تحمیل کرد.

این کارشناس مسایل اقتصادی در ادامه از تداوم استفاده از مدیران نالایق زمان احمدی نژاد در دولت کنونی انتقاد و تاکید کرد: دولت تدبیر و امید باید بدور از دسته بندی و جناح بازی، نیروهای اصیل، با تجربه و تحول خواه نظام را برای سازندگی و تعالی بخش کشاورزی بکار گیرد.

وی همچنین بر لزوم همکاری با انجمن‌های علمی و تشکل‌های غیر دولتی تاکید و اذعان کرد: قطعا تشکل‌ها راه‌های برون رفت از مشکلات و چالش‌های کنونی کشاورزی کشور را بهتر می‌دانند و راهکارهای مناسبی را ارایه می‌کنند.

وی افزود: تامین بذر جز از طریق تقویت پژوهش در کشاورزی امکان پذیر نیست و در این راستا بذرها باید متناسب با هر کشت، منطقه و نیاز خاص فنی و فرآوری ویژگی‌های متفاوتی داشته باشد و این امر نیازمند زمان، هزینه و مدیریت آگاه است.

رئیس اتحادیه انجمن‌های علوم کشاورزی و منابع طبیعی بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نو برای افزایش بهره‌وری و کاهش نیاز به سموم و کود شیمیایی و افزایش مقاومت و بهبود کیفیت و طعم، تحمل تنش محیطی مثل خشکی درمجموعه وزارت کشاورزی تاکید کرد.

لزوم توجه ویژه به واردات مجازی آب

وی با اشاره به اینکه همه ارکان، معاونت و سازمان‌ها باید توسعه فناوری‌های نو و افزایش بهره وری بر مبنای کاهش مصرف را مدنظر قرار دهند ادامه داد: تقویت مشارکت مردمی در تصمیم سازی‌ها، توجه ویژه به صنایع تبدیلی، تامین حقابه زیست محیطی و عدم وارد کردن فشار به آب‌های زیر زمینی، ممنوعیت صادرات محصولاتی مثل هندوانه که تولید آنها به آب فراوان نیاز دارد، جایگزینی محصولات کم نیاز به آب به جای مصرف کننده آب، واردات چوب به جای بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع، توجه به واردات مجازی آب، توجه ویژه به کاهش ضایعات پیش از برداشت، استفاده از نانو و بیوتکنولوژی، استفاده ازمحصولات تراریخته برای کاهش مصرف سموم شیمیایی و افزایش کیفی و کمی محصول باید در صدر اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا)

http://ilna.ir/news/news.cfm?id=118746

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.