دکتر قانعی: بیوتکنولوژی باید سه درصد از تولید ناخالص داخلی را تعهد کند
دکتر مصطفی قانعی رئیس ستاد توسعه زیست فناوری عصر دیروز در جلسه ملاقات روسا و پیشکسوتان 14 انجمن علمی مرتبط با بیوتکنولوژی با دکتر سورنا ستاری معاون علم و فناوری رئیس جمهور با بیان این مطلب که سند ملی زیستفناوری میثاق ملی همه ماست از …
دکتر قانعی ضمن انتقاد از صدا و سیمای جمهوری اسلامی که هر کجا همایشی برگزار میشود در نفی آن برنامه سازی میکند گفت: از قضا این همایشها میتواند موجب تردد بیشتر دانشمندان جهان و آشنایی آنها با مبانی فرهنگی و پیشرفتهای علمی کشورمان شود. او با تاکید بر برگزاری توریسم علمی و کنگرههای بینالمللی گفت: "هدف برگزاری همایشها باید پیشبرد اهداف برنامههای کلان کشور باشد. از برگزاری همایشهای بینالملی در ایران باید به جد حمایت کنیم چون هم اعتبار علمی برای کشور به همراه دارد و هم ارز آوری دارد".
رئیس ستاد توسعه زیستفناوری در ادامه تاکید کرد: "کاری که اکنون انجمنهای علمی حوزه بیوتکنولوژی باید انجام بدهند اینست که بدانند که پتانسیلهای موجود چیست و طرحهای مهم و استراتژیک را ارائه دهند تا بدانیم که از صندوق توسعه ملی چقدر باید برای توسعه زیستفناوری کنار بگذاریم. سال گذشته 700 میلیارد تومان اعتبار در صندوق توسعه نوآوری داشتیم. در حال حاضر باید به دنبال طرحهایی باشیم که بیشترین میزان اشتغالزایی٬ رفع وابستگی٬ افزایش نقش بیوتکنولوژی در تولید ناخالص ملی و ارز آوری را داشته باشند. انجمنهای علمی باید صنعت مربوط به خودشان را تولید کنند تا در کنار این تولید صنعت داخلی هم رونق بگیرد. باید نقشش تک تک استانها در این برنامه مشخص شود. هر نهاد یا سازمانی هر محصولی را تولید میکند باید خود استانداردهای آنرا هم تولید کند که اگر بعدها استاندارد آن توسط دیگری تعیین شد رویه تقابلگرایانه با آن محصول نداشته باشد".
دکتر قانعی در پایان با تاکید بر جدی کردن نقش انجمنهای علمی برای تصمیمگیریهای کلان گفت: " اساس کار ما در ستاد توسعه زیستفناوری بر سرمایهگذاری برای تولید٬ اشتغال و ثروت است".
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران