رئیس ستاد زیستفناوری: جلوی تولید داخلی محصولات تراریخته را گرفتهاند
دکتر قانعی در افتتاحیه اولین کنگره ژنتیک ایران ضمن انتقاد از مخالفتها و کارشکنیهایی که در حوزه تولید محصولات تراریخته و سایر محصولات دانشبنیان در حوزههای زیستی صورت میگیرد گفت: ما واردات محصولات تراریخته را داریم اما جلوی تولید داخلی آن را گرفتهاند.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، دکتر قانعی رئیس ستاد توسعه زیست فناوری که یکی از سخنرانان مراسم افتتاحیه اولین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران بود، ضمن انتقاد از مخالفتها و کارشکنیهایی که در حوزه تولید محصولات تراریخته و سایر محصولات دانشبنیان در حوزههای زیستی صورت میگیرد گفت: ما واردات محصولات تراریخته را داریم اما جلوی تولید داخلی آن را گرفتهاند. ما باید در سطح حاکمیت این مشکلات را حل کنیم. ما در مورد رویان و فعالیتهای آن ضمن کسب فتاوی و نظرات مقام معظم رهبری و مراجع عظام مشکل فقهی و حقوقی را حل کردهایم اما باز هم گاهی مشکلاتی را ایجاد میکنند که کار پیش نرود.
دکتر قانعی با اشاره به تعالیم جابر ابن حیان، شاگرد سرشناس و بلافصل امام جعفر صادق علیه السلام گفت: “جابر برای انسان قائل به جانشینی خدا و تشابه با پروردگار است تا آنجا که برای انسان ممکن است، در علوم طبیعی بهره میجوید. انسان آفریننده (کیمیاگر) به تقلید از پروردگار هستی بخش یعنی خالق کائنات میپردازد و خود به آفرینش دست میزند. جابر تولید مواد را به 5 گروه تقسیم میکند و این 5 گروه خود از 5 مقوله تشکیل میشود. ماده، کمیت، کیفیت، زمان و مکان”.
رئیس ستاد توسعه زیست فناوری در ادامه افزود: بنابراین جابر با سه نوع تولید مصنوعی یعنی تولید در حوزه مواد معدنی، گیاهان و حیوانات آشناست و در حین تولید، صرفاً به پیروی از روش عقلانی میپردازد. او در روند تولید حیوانات و انسان درباره روش و ابزار خود توضیحات مبسوطی ارائه میکند. ابزار و دستگاههای او باید ساختاری مشابه افلاک داشته باشند. او در آراء خود گامی فراتر بر میدارد و به این فکر میرسد که حیواناتی را خلق کند که در طبیعت وجود ندارند.
وی ضمن ابراز تاسف از اینکه این تاریخ مدتی خاموش بود، ابراز امیدواری کرد که امروز پیروان فاتح خرمشهر قدم به عرصهای بگذارند که با شاگردی این مکتب یک بار دیگر افتخاراتی را برای این کشور رقم بزنیم و طوری رفتار کنیم که خداوند از جانشینش انتظار دارد.
وی افزود بنابراین ما از جنبه نظری مشکلی در مورد تولید محصولات تراریخته نداریم و در حوزه عملی هم وقتی ما سالیانه 5 میلیارد دلار وارد میکنیم و در دنیا هم صدها میلیون هکتار سطح زیر کشت محصولات تراریخته داریم باز هم دلیلی وجود ندارد که مانع تولید داخلی آن بشویم.