دکتر امیدی: “عدم جایگاه مناسب کشاورزی و بازیابی آن، موضوع مهم شعار همایش امسال است.”

تهیه و تنظیم: لیلا سرمدی، در مراسم افتتاحیه اولین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر، دکتر منصور امیدی دبیر علمی اولین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران ضمن خوشامدگویی و خیر مقدم به شرکت‌کنندگان به‌ویژه میهمانان بین‌الملل، استادان مقیم …

  در مراسم افتتاحیه اولین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر، دکتر منصور امیدی دبیر علمی اولین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران ضمن خوشامدگویی و خیر مقدم به شرکت‌کنندگان به‌ویژه میهمانان بین‌الملل، استادان مقیم خارج، پژوهشگران و دانشجویان در رابطه با همایش توضیح داد:"اولین فراخوان همایش در خرداد ماه 92 اعلام شد. تعداد 1676 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد. پس از داوری و بررسی اولیه مقالات توسط تیم بررسی‌کننده 29 نفری، مراحل داوری با تاکید بر پذیرش حداکثری مقالات انجام شد. از 223 نفر اعضای کمیته داوران، 21 نفر کمیته علمی منتخب، مقالات را داوری کردند. پس از داوری، 1531 مقاله در همایش پذیرفته شد. با توجه به موضوع زراعت و اصلاح نباتات تحت عنوان اکولوژی، فیزیولوژی، مدلینگ، اقلیم و پایداری، تنش‌های زنده و غیر زنده، تغذیه و تولید، فناوری، ژنتیک، تنوع زیستی، به‌نژادی، زیست‌فناوری، امنیت تولید، علف‌های هرز، گیاهان زراعی جدید و فراموش‌شده، ایده‌های جدید زراعی و موضوع علوم و تکنولوژی بذر تحت عنوان اکولوژی، تولید و فناوری، سلامت و فیزیولوژی اعلام شد، تعداد 327 مقاله در بخش تنش‌ها پذیرفته شد که این تعداد بیشترین تعداد مقالات در همایش بود". دبیر علمی اولین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران ادامه داد: "درواقع، تعداد حداکثری مقالات در بخش تنش‌ها، نشان‌دهنده اقلیم منطقه و اهمیت موضوع تنش در کشور است". وی افزود: "تعداد سخنرانی‌های همایش، 327 مقاله اعلام شد که از این تعداد 10 مقاله به فارسی و 13 مقاله به انگلیسی است. یک مقاله هم در بخش اختتامیه همایش انتخاب شد". دکتر امیدی در مورد انتخاب شعار همایش اظهار داشت: "شعار این همایش بعد از دسته‌بندی شعارها، طی سه مرحله بررسی شد که در نهایت شعار "احیای جایگاه کشاورزی در تولید ناخالص ملی" برای اولین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران انتخاب شد".
 وی ضمن تشکر از بخش‌های بین‌الملل، کمیته داوران، کمیته اجرایی، نویسندگان مقالات و دبیرخانه همایش، پیام دریافتی از بار علمی همایش را شعار کنگره خواند و افزود: "عدم جایگاه مناسب کشاورزی و بازیابی آن موضوع مهم شعار همایش امسال است. درواقع، تعداد کثیر شرکت‌کنندگان در همایش، نشان‌دهنده ظرفیت تخصصی و پرسنلی لازم برای رسیدن به این جایگاه است. همچنین تنوع علمی مقالات نشان‌دهنده مسطح‌شدن دانش در جهان و دسترسی به تمامی دانش جهانی با توجه به زمینه‌های تخصصی مقاله‌ها و نتیجه حاصل از آن است". دکتر امیدی در آخر به عنوان جمع‌بندی اظهار داشت: "سهم جهانی ثروت در هر کشور به دلایل مختلف از جمله مدیریت، توزیع ثروت است. ثروت در کشورهای عقب‌مانده عمدتا در اختیار افراد است اما ثروت در کشورهای پیشرفته عمدتا در بستر جامعه و عرصه حیات است".
دکتر امیدی در ادامه صحبت‌هایش افزود: "عرصه حیات و زیستگاه جامعه آب، خاک و گیاه در تولید است که در بخش زراعت و اصلاح نباتات و بذر نمود دارد". وی در خاتمه اظهار امیدواری کرد:"آن‌گاه می‌توان یک جامعه بود که همه افراد ثروت مشترک داشته باشند. امیدوارم که این کنگره، اندک کوششی بر پویایی و پایایی علوم زراعت و اصلاح نباتات کشور باشد".
 تهیه و تنظیم: لیلا سرمدی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.