نجات جان انسان‌ها با کمک فناوری مهندسی ژنتیک

آفرینش – فناوری مهندسی ژنتیک جان هزاران نفر را از مرگ حتمی نجات داد. پژوهشگران علوم پزشکی در آلمان در جدیدترین یافته خود، واکسن جدید ابولا را با کمک فناوری مهندسی ژنتیک تولید کرده‌اند.

به گزارش آفرینش، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، مبارزه با ابولا در غرب آفریقا به علت شیوع زیاد این بیماری، گستردگی جغرافیایی مناطق آلوده و عدم رعایت بهداشت در پیشگیری از این بیماری، مردم این مناطق را با چالش‌ها و مشکلات جدی روبرو کرده است. بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت، در مجموع بیست و دو هزار و چهارصد و نود و پنج نفر در نه کشور جهان به …


نجات جان انسان‌ها با کمک فناوری مهندسی ژنتیک

فناوری مهندسی ژنتیک جان هزاران نفر را از مرگ حتمی نجات داد. پژوهشگران علوم پزشکی در آلمان در جدیدترین یافته خود، واکسن جدید ابولا را با کمک فناوری مهندسی ژنتیک تولید کرده‌اند.


به گزارش آفرینش، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، مبارزه با ابولا در غرب آفریقا به علت شیوع زیاد این بیماری، گستردگی جغرافیایی مناطق آلوده و عدم رعایت بهداشت در پیشگیری از این بیماری، مردم این مناطق را با چالش‌ها و مشکلات جدی روبرو کرده است. بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت، در مجموع بیست و دو هزار و چهارصد و نود و پنج نفر در نه کشور جهان به این بیماری مبتلا شده‌اند و از این تعداد هشت هزار و نهصد و هشتاد و یک نفر جان خود را از دست داد‌ه‌اند.


کاربرد فناوری مهندسی ژنتیک در همه حوزه‌ها به‌ویژه در پزشکی و کشاورزی تحول بزرگی به وجود آورده است.


داروهای نوترکیب و محصولات گیاهی تراریخته از جمله مهمترین دستاوردهای این فناوری قدرتمند در دنیا هستند. به دنبال درمان بیماری‌ها با استفاده از واکسن‌ها و داروهای نوترکیب حاصل مهندسی ژنتیک، واکسن جدید ابولا که rVSV-ZEBOV زبوف نام دارد، به روش مهندسی ژنتیک ساخته شده و باعث نجات جان هزاران نفر شده است.


طبق خبر منتشر شده در پایگاه خبری یورک‌الرت، دکتر ماریلین آدو و همکارانش در مرکز تحقیقات عفونت آلمان در همکاری مشترک با مرکز تحقیقات پزشکی هامبورگ اعلام کردند که با کمک فناوری مهندسی ژنتیک بیماری خطرناک ابولا درمان می‌شود. در این گزارش آمده است که با بررسی 158 فرد داوطلب سالم در هامبورگ، این واکسن را بر روی آنان آزمایش کردند و نتیجه این آزمایش‌ها رضایت‌بخش اعلام شد.


انتشار این خبر و سایر اخبار امیدبخش در حوزه مهندسی ژنتیک، در حالی است که متاسفانه مخالفان مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی اکاذیب و ادعاهایی ضد مهندسی ژنتیک مبنی بر بیماری‌زایی و سرطان‌زا بودن محصولات مهندسی ژنتیک در رسانه‌ها منتشر می‌کنند.


دنیای امروز با استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک و فرآورده‌ها و دستاوردهای آن، به‌ویژه در حوزه‌های پزشکی و کشاورزی با سرعتی شگرف به پیش می‌رود. در کشاورزی تولید محصولات تراریخته با ارزش غذایی و بهره‌وری بالا ضمن حفظ سلامت انسان با تامین غذای سالم، بدون استفاده از سموم شیمیایی خطرناک که باعث بروز بیماری‌های مختلف در انسان می‌شود، باعث حفاظت محیط زیست نیز شده است.


در پزشکی نیز تولید داروها و واکسن‌های نوترکیب نظیر استرپتوکیناز برای درمان سکته قلبی، اریتروپویتین نوترکیب انسانی برای درمان کم‌خونی ناشی از نارسایی مزمن کلیوی در بیماران دیالیزی، داروی پگاستریم در درمان بیماران سرطانی و هپاتیت B جان هزاران نفر را از بیماری و مرگ نجات داده است. در واقع، مهندسی ژنتیک فناوری قدرتمند در حل مشکلات و معضلات دنیا است و هر گونه مخالفت با این فناوری بازی با جان انسان‌ها است.


لیلا سرمدی (کارشناس ارشد پژوهشکده بیوتکنولوژی)

منبع: آفرینش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.