کارنامه درخشان 20 ساله محصولات مهندسی ژنتیک در دنیا
ایلنا – آمار روزافزون تولید محصولات مهندسی ژنتیک با رشد بیش از 100 برابری سطح زیر کشت گیاهان تراریخته در بیستمین سال تجاریسازی موفق این محصولات در دنیا، نشاندهنده سلامت و مزایای فراوان این محصولات، استقبال و رغبت کشاورزان از کشت و تولید آنها و رضایت مردم از مصرف این محصولات سالم و مطمئن است. از سال 1996 که اولین محصولات تراریخته شامل ذرت، سويا و پنبه به بازار عرضه شد تا به امروز که انواع محصولات تراریخته با صفات مختلف تولید و به دنیا معرفی شده است، این محصولات با سابقهای درخشان هم …
کارنامه درخشان 20 ساله محصولات مهندسی ژنتیک در دنیا
آمار روزافزون تولید محصولات مهندسی ژنتیک با رشد بیش از 100 برابری سطح زیر کشت گیاهان تراریخته در بیستمین سال تجاریسازی موفق این محصولات در دنیا، نشاندهنده سلامت و مزایای فراوان این محصولات، استقبال و رغبت کشاورزان از کشت و تولید آنها و رضایت مردم از مصرف این محصولات سالم و مطمئن است.
از سال 1996 که اولین محصولات تراریخته شامل ذرت، سويا و پنبه به بازار عرضه شد تا به امروز که انواع محصولات تراریخته با صفات مختلف تولید و به دنیا معرفی شده است، این محصولات با سابقهای درخشان هم چنان نقش اول محصولات کشاورزی را در دنیا ایفا میکنند.
در خصوص مزایای محصولات تراریخته گزارشهای جامع و مستندات علمی معتبر منتشر شده است. یکی از این گزارشها، نتيجه 20 سال پژوهش بر روی ساختار و ترکیبات محصولات تراریخته و محصولات سنتی را ارائه کرده و به اين نتیجه دست يافته است که محصولات تراریخته نسبت به محصولات مشابه سنتی خود ضمن کیفیت و کمیت بالاتر، عملکرد و بازدهی بیشتری نیز دارند.
نتایج این پژوهش 20 ساله، نشاندهنده مزایای کیفی و کمی قابل توجه محصولات تراریخته و بیاعتبار بودن ادعاهاي وجود هر گونه ريسك احتمالی این محصولات است. این پژوهش که در مجلهJournal of Agricultural and Food Chemistry منتشر شده است، با اشاره بر بیاساس بودن موارد ادعا شده و فرضی ریسک محصولات تراریخته، آورده است که تمام رویدادهای تراریخته توسط سازمان غذا و داروی آمریکا به طور کاملا دقیق و کارشناسانه با ساختار مشابه سنتی خود معادلسازی میشود. همچنین تمام رویدادهای تراریخته توسط قوانین سختگیرانه کشور ژاپن قبل از رهاسازی به طور دقیق بررسی میشود. این محصولات قبل از رهاسازی کلیه آزمونها و ارزیابیهای زیستمحیطی را پشت سر گذاشته و سپس وارد عرصه تولید میشوند. بنابراین، محصولات مهندسی ژنتیک کاملا سالم و مطمئن هستند.
این پژوهش به رهبری «ویلیام پرایز» پژوهشگر سازمان غذا و داروی آمریکا و «رود هرمن» دانشمند علوم کشاورزی اسکاتلند، روی طیف وسیعی از محصولات تراریخته شامل ذرت، سویا، پنبه، کلزا، گندم، گوجهفرنگی، یونجه، برنج، پاپایا، سیبزمینی و صفات مقاومت به علفکش، حشرات و ویروس و مقاومت به خشکی، سرما و افزایش مواد مغذی انجام شده است.
انتشار نتایج حاصل از پژوهشهای انجامشده در دنیا نشان میدهد که هر گونه نگرانی احتمالی در رابطه با مصرف این گیاهان رد شده و محصولات مهندسی ژنتیک در بیستمین سال تولید و تجاریسازی موفق، با کارنامهای درخشان همچنان مورد پذیرش مردم و استقبال کشاورزان در سراسر دنیا هستند.
منبع: ایلنا