فواید محصولات تراریخته در جهانی با بیش از یک میلیارد گرسنه

ایلنا – با توجه به اینکه با افزایش جمعیت دنیا، نیاز به تخریب جنگل‌ها بیشتر می‌شود،جنگل زدایی اولین راهی است تا از طریق آن تولید محصولات را افزایش داد؛ اما مساله این است که با استفاده از تکنولوژی که در جهان نیز مرسوم است می‎توان میزان بهره‎وری از سطوح کشاورزی را سرعت بخشید بدون اینکه آسیبی به جنگل‎ها وارد شود. محصولات تراریخته نیاز کمتری به سم‎پاشی از طریق مواد شیمیایی دارند، باعث محافظت محیط در برابر سمپاشی و آفت‎کش‌ها می‌شوند، در صورت دستکاری ژنتیکی گیاهان آن‌ها می‌توانند دی اکسید کربن بیشتری مصرف کرده و اکسیژن بیشتری را به اتمسفر برسانند که پدیده گلخانه‌ای را کاهش می‌دهد و باعث کاهش گرم شدن زمین می‌شود و در نهایت اگر تولید محصولات زیاد شود قیمت آن‌ها با کاهش مواجه می شود؛ همه این جملات در خصوص فواید تولید …


فواید محصولات تراریخته در جهانی با بیش از یک میلیارد گرسنه

 با توجه به اینکه با افزایش جمعیت دنیا، نیاز به تخریب جنگل‌ها بیشتر می‌شود،جنگل زدایی اولین راهی است تا از طریق آن تولید محصولات را افزایش داد؛ اما مساله این است که با استفاده از تکنولوژی که در جهان نیز مرسوم است می‎توان میزان بهره‎وری از سطوح کشاورزی را سرعت بخشید بدون اینکه آسیبی به جنگل‎ها وارد شود


محصولات تراریخته نیاز کمتری به سم‎پاشی از طریق مواد شیمیایی دارند، باعث محافظت محیط در برابر سمپاشی و آفت‎کش‌ها می‌شوند، در صورت دستکاری ژنتیکی گیاهان آن‌ها می‌توانند دی اکسید کربن بیشتری مصرف کرده و اکسیژن بیشتری را به اتمسفر برسانند که پدیده گلخانه‌ای را کاهش می‌دهد و باعث کاهش گرم شدن زمین می‌شود و در نهایت اگر تولید محصولات زیاد شود قیمت آن‌ها با کاهش مواجه می شود؛ همه این جملات در خصوص فواید تولید این دسته از محصولات درجهانی گفته می‎شود که بیش از یک میلیارد گرسنه دارد با ذخیره آبی کم و خشکسالی‎های پی در پی دارد که همین امر لزوم مطالعه و تحقیق برای تولید این محصولات را به ما نشان می‎دهد.


همچنین با توجه به اینکه با افزایش جمعیت دنیا، نیاز به تخریب جنگل‌ها بیشتر می‌شود،جنگل زدایی اولین راهی است تا از طریق آن تولید محصولات را افزایش داد؛ اما مساله این است که با استفاده از تکنولوژی که در جهان نیز مرسوم است می توان میزان بهره‎وری از سطوح کشاورزی را سرعت بخشید بدون اینکه آسیبی به جنگل‎ها وارد شود؛ اما با توجه به مطالب گفته شده تا نوبت به تولید این محصولات در داخل کشور می‎رسد، افرادی به ظاهر دلواپس هستند که با اظهار نظرهایی غیر کارشناسانه تاکید ویژه‎ای بر عدم تولید این محصول در داخل کشور دارند؛ در حالی که محصولات تراریخته نزدیک به سه دهه است که وارد کشور می‎شود و همچنین کشورهایی این محصولات را مصرف می‎کنند که حساسیت ویژه‎ای در بحث سلامت غذا دارند.


محصولات تراریخته از کشورهای برزیل آرژانتین، استرالیا آمریکا و کانادا وارد می‎شوند و این کشورها تولیدکنندگان اصلی محصولات تراریخته جهان هستند.


ژاپن با حدود 128 میلیون نفر جمعیت به عنوان دهمین کشور پرجمعیت جهان یکی از یکی از واردکنندگان تراریخته در جهان است که به علت هزینه بالای نیروی کار برای تولید این محصولات در کشور اقدام به واردات می کند، این کشور پیش از این که محصول تراریخته در سبد غذایی بگذارد از نظر تاثیر‎گذاری و ایمنی آزمون می‎کند و بعد از تجاری‎سازی؛ در طول زمان آن را پایش می‎کند؛ البته این محصولات برچسب‎گذاری می‎شوند تا مردم از روند تولید آن‌ها مطلع شوند و در انتخاب خرید این محصول آزاد باشند.


پروفسور واتانابه-استاد دانشگاه تسوکوبا-در سفری که به ایران داشت در توضیح تراریخته و مصرف آن در کشور ژاپن به خبرنگار ایلنا گفت:” کشور ژاپن اکنون 20 سال است که محصولات تراریخته را وارد می‎کند، در طول بیست سال استفاده از محصولات تراریخته هیچ گزارشی درباره پدید آمدن مشکلی در حوزه استفاده از محصولات تراریخته نداشته‎ایم.این کشور پیش از وارد کردن یک محصول آن را از نظر زیست محیطی هم بررسی می‎کند تا برای محیط زیست هم ضرر نداشته باشد.


گفتنی است که استفاده از فناوری تولید محصولات تراریخته صنایع در بخش خصوصی این کشور نیز فعال هستند به طور مثال رز و میخک آبی رنگ با استفاده از فناوری پیشرفته در کشور ژاپن در حوزه محصولات تراریخته تولید می‎شود.


کشور ژاپن پیش از ورود محصولات تراریخته به بازار ژاپن در دو زمینه از فناوری تراریخته استفاده می‎کرد، ابتدا در زمینه تولید مواد دارویی که مصرف پزشکی دارد و دومین در زمینه آنزیم‎های دارای مصارف مختلف بود که این کشور در این زمینه هم از این محصولات استفاده می‎کرد. در ژاپن هم افراد معدودی هستند که دوست دارند بدانند در تولید این محصولات از چه فناوری استفاده می‎شود بنابراین این محصولات برچسب‎گذاری می شوند تا مردم از روند تولید آن‌ها مطلع شوند.


پروفسور واتانابه در این خصوص بیان داشت:”استفاده از صنعت میکرو ارگانیزم‎های تراریخته برای تولیدات صنعتی و آنزیمی از دهه 1980 در ژاپن شروع شد و اکنون بیش از 20سال است که از این فناوری به صورت گسترده استفاده می‎شود، کشور ژاپن 120میلیون نفر جمعیت دارد و تنها 40 درصد از کالری مورد نیاز مردم را می‎توانیم در این کشور تولید کنیم و 60 درصد باقی مورد نیاز از خارج کشور تامین می‎شود.


دکتر قره‌یاضی مرجع ملی‌ ایمنی زیستی درباره سابقه استفاده از محصولات تراریخته در خصوص تراریخته و همکاری ایران و ژاپن در این زمینه بیان داشت: از جمله همکاری مشترک ایران وژاپن؛ مشارکت در پروژه‎ای به ارزش 5 میلیون دلار است که قرار است در سال 2017 ایران با این کشور همکاری در زمینه محصولات خشکی پسند و شور پسند برای رفع فقر در مناطق خشک روستایی ایران انجام شود، واردات محصولات تراریخته فقط در حوزه غذایی نیستند؛ پنبه بیشترین محصول تراریخته تولید شده در جهان است که پاکستان و هندوستان بیشترین میزان کشت را به خود اختصاص داده‎اند.


تعداد کشورهای تولید کننده محصولات تراریخته در دنیا 28 کشور است و از این تعداد 19 کشور از میان کشورهای در حال توسعه و 10 کشور از میان کشورهای صنعتی هستند که این 10 کشور پایه و اساس توسعه سطح زیر کشت و تنوع محصولات تراریخته در آینده محسوب می‎شوند، طبق مطالعاتی که توسط دانشمندان صورت گرفته ایران نیز توانایی تولید تراریخته را دارد؛ اما تا بحث توقف واردات و مانور بر تولید آن به میان می‎آید مخالفانی پیدا می‎شوند؛ این در حالی است که تا زمانی که آزمایش‎های مربوط به مخاطرات ایمنی و زیستی بر روی محصولات تراریخته انجام نشود، اجازه ورود به بازار داده نمی‎شود و قوانین مربوط به محصولات تراریخته یا دستکاری ژنتیکی کشور یکی از مترقی‎ترین قوانین موجود در دنیاست و تاکنون یک گزارش مستند و قابل استناد در مورد مخاطرات زیست محیطی و سلامت انسان در استفاده از محصولات تراریخته در مقالات علمی و معتبر دنیا چاپ نشده است.

منبع: ایلنا


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.