تولید واکسن در محصولات زراعی از طریق فناوری تراریخته

تا کنون گیاهانی مانند موز و کاهو برای بیان واکسن های خوراکی استفاده شده‌اند. با این که هیچ واکسن خوراکی تا کنون تجاری سازی نشده، همچنان پژوهش‏ها برای رسیدن به یک گزینه مطلوب ادامه دارد.

این بار پژوهشگران مکزیکی، واکسن زیرواحدی علیه بیماری سیستی سرکوزیس (Cysticercosis) را در بافت کالوس پاپایا بیان کردند.

عامل سیستی سرکوزیس، یک کرم نواری با نام علمی Taenia solium است که به خوک به عنوان میزبان حد واسط اجباری برای کامل کردن دوره رشد خود احتیاج دارد. واکسینه کردن خوک ها می تواند جلوی انتشار این بیماری را به طور کامل بگیرد…

 

تولید واکسن در محصولات زراعی از طریق فناوری تراریخته

تا کنون گیاهانی مانند موز و کاهو برای بیان واکسن های خوراکی استفاده شده‌اند. با این که هیچ واکسن خوراکی تا کنون تجاری سازی نشده، همچنان پژوهش‏ها برای رسیدن به یک گزینه مطلوب ادامه دارد.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از زیست‌فن، این بار پژوهشگران مکزیکی، واکسن زیرواحدی علیه بیماری سیستی سرکوزیس (Cysticercosis) را در بافت کالوس پاپایا بیان کردند.

عامل سیستی سرکوزیس، یک کرم نواری با نام علمی Taenia solium است که به خوک به عنوان میزبان حد واسط اجباری برای کامل کردن دوره رشد خود احتیاج دارد. واکسینه کردن خوک ها می تواند جلوی انتشار این بیماری را به طور کامل بگیرد.

این واکسن از سه پپتید با نام های KETc7, KETc12, KETc1 تشکیل شده که به طور موفقیت آمیز با روش پرتاب ژن در بافت کالوس پاپایا بیان شده اند. این سه پپتید اپی توپ های آنتی ژن این بیماری هستند. بنابراین با وجود این که ایمنی زایی دارند ، نمی توانند بیماری زا باشند.

پژوهشگران بافت های بیان کننده پپتید نوترکیب را به تنهایی و همراه با ذرت به موش خوراندند و ایمنی زایی لازم را مشاهده نمودند. در صورت اخذ تأییدیه های لازم ، می توان بافت های کالوس پاپایا را به همراه غذای طبیعی خوک وارد بدن این حیوان کرد تا نقش واکسن خوراکی ایفا کند. مصرف واکسن های خوراکی ، کم هزینه تر و ساده تر است. به ویژه درمورد واکسن های دامی رو آوردن به این راهبرد آینده درخشانی دارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.