کلانتری: مخالفت با تراریخته علمی نیست
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص علت برخی ادعاها درباره مضر بودن مواد تراریخته گفت: حرفهایی را یک نفر دلش میخواهد میزند و آن حرفها بزرگ میشود.
عیسی کلانتری (رئیس سازمان حفاظت محیط زیست) در پایان نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران در خصوص برخی شایعات درباره محصولات تراریخته که گفته میشود سرطانزا هستند و در دولت قبل نیز مباحثی در این خصوص مطرح بود، گفت: خانم ابتکار اگر ثابت کند، سرطانزاست ما تسلیم هستیم.
وی در پاسخ به اینکه پیشتر گفته شده بود این موضوع یک مساله سیاسی است، گفت: ما ۷۰ درصد مواد غذایی را از تراریخته تهیه میکنیم؛ خوراک دام بیش از ۷۰ درصد تراریخته است. روغن نباتی که شما مصرف میکنید تراریخته است. در دنیا ۱۸۰ میلیون هکتار تراریخته کشت میشود. این برای کمک به محیط زیست است.عمده تراریختهها برای صرفهجویی در مصرف سم و مبارزه با آفات و بیماریهاست. تراریخته با این موضوع مبارزه میکند.
کلانتری افزود: هیچ جایی از نظر علمی مطرح و ثابت نشده که تراریخته سرطانزاست؛ فقط یک حرفهایی را یک نفر دلش میخواهد میزند و بزرگ میشود؛ اگر تراریخته سرطانزاست چرا میخرید و چرا وارد میشود؟
وی درباره اینکه علت طرح این مباحث چیست، گفت: من نمیدانم. اگر تراریخته بد است، اجازه ندهیم وارد شود. ۷۰ درصد خوراک دام و روغن نباتی که وارد کشور میشود، تراریخته است؛ اگر بد است چرا وارد میکنید؟ چرا زمانی که داخل کشور میخواهد تحقیق شود میگویید بد است؟
کلانتری درباره تراریخته و اینکه مخالفت با آن سیاسی است یا نه گفت: حداقل اینکه علمی نیست.
وی درباره علت خشک شدن دریاچه عباس آباد نیز گفت: من دلیل آن را نمیدانم؛ اما همه دریاچهها و تالابها با سیلاب زندهاند. وقتی سدی ساخته میشود، سیلاب مهار میشود و دریاچه میخشکد. اگر حق آبه آن داده نشود خشک خواهد شد. همه تالابهای ما به این دلیل که حق آبه آن داده نشده خشکیده است. دریاچه ارومیه هم تغییر اقلیم در خشک شدن آن نقش کمی داشت و فقط ۱۸ درصد عامل خشکی بود.
وی درباره اینکه آیا سازمان محیط زیست کم کاری کرده است، گفت: وقتی یک سازمان ضعیف باشد همه سوار آن میشوند .