دکتر جلیلی: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی زرادخانه قدرت کشور است.
دکتر جلیلی ضمن دیدار از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی عنوان کرد: تولید علمی مطلوب است که به تولید ثروت منجر شود و گرایش سیاسی نباید مانع پیشرفت کشور شود.
دکتر سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، طی بازدید یک روزه از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با پژوهش های در حال اجرا و دستاوردهای این مرکز فاخر پژوهشی از نزدیک آشنا شد. وی ضمن بازدید از کلیه بخش های این پژوهشگاه دیدار و با مدیران دانشجویان و پژوهشگران جوان این پژوهشگاه گفتگو کرد.
دکتر جلیلی در پایان این دیدار که نزدیک به هشت ساعت به طول انجامید اظهار داشت: من از این بازدید بهره فراوان بردم و مشاهده چنین دستاوردهایی جای خوشحالی بسیار دارد.
وی با اشاره به تجربیات خود در مذاکرات هسته ای اظهار داشت: در طی این مذاکرات همواره برای من جای سوال بود که چرا طرف های مذاکره کننده در حالی که خود صاحب هزاران کلاهک هسته ای هستند از اینکه ایران دارای چند سانتریفیوژ که زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی هم هست اظهار نگرانی می کنند.
جلیلی افزود: قدرت های غربی در طی مذاکرات هسته ای مدعی بودند ایران با داشتن این چند سانتریفیوژ در آینده امکان دستیابی به سلاح هسته ای را خواهد داشت و از این امکان اظهار نگرانی می کردند.
وی به اظهارات اخیر دونالد ترامپ اشاره کرد و گفت: به تازگی رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا ایران را کشوری فناتیک، دیکتاتور و سرکوب گر خواند و حتی ملت ایران را تروریست نامید در حالی که می بینیم همین فرد روابط دوستانه ای را با کشوری همچون عربستان و شاه سعودی برقرار می کند.
وی تاکید کرد: از نظر من هم رفتار ترامپ و هم رفتار سایر قدرت های غربی که در مذاکرات هسته ای با آن ها طرف بودیم هر دو یک دلیل داشت و من بخشی از پاسخ این سؤال را در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی یافتم. در واقع این پیشرفتهای علمی و فناوری قدرت آفرین هستند. بحث بر سر چند سانتریفیوژ و فعالیت دانشمندان هسته ای نیست.
دکتر جلیلی ادامه داد: هم با دیدن فعالیت های سراسر علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی می گویم که به نظر من آنها نگران بودند که اگر یک خاکریز را از دست بدهند ما باز هم پیشرفت خواهیم کرد. و بعد از استقلال علمی به استقلال اقتصادی دست خواهیم یافت.
دکتر جلیلی بیان کرد: استکبار پنج قرن رقیبی برای گفتمان خود نداشته است اما الان حس میکند این رقیب پیدا شده است. آن ها پس از پنج قرن، با داشتن دستاوردهای بزرگ در تمدن متوجه هستند و ایران عصر حاضر با تمام تحریم ها در حال پیشرفت و درخشش است.
جلیلی اظهار داشت: در مراکز هستهای هم مانند بیوتکنولوژی جوانان بسیاری مشغول به امور پژوهشی هستند که میانگین سنی آن ها سن انقلاب اسلامی است. به دلیل ترس دشمن از پیشرفت های بعدی بود که در میان دانشمندان هسته ای افرادی چون شهید شهریاری و شهید علی محمدی هدف ترور قرار گرفتند. چون قدرت های غربی به خوبی می دانند که این جوانان هستند که می توانند کاری کنند که به دستاوردهای بزرگ منجر شود.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر بیانات ایشان گفت: طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اگر امروز برخی در دنیا قدرت نمایی کرده و زور می گویند این قدرت نمایی را مدیون پیشرفت های علمی هستند. آن ها از علمی که منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی شود حمایت می کنند چون می دانند این علم قدرت ایجاد می کند.
وی افزود: غرب می فهمد که امروز ایران در عرصه های مختلف علمی در حال بالندگی است و ایران پس از استقلال سیاسی در حال دستیابی به استقلال علمی و نهایتا استقلال اقتصادی است. ادامه این روند باعث می شود مراکزی همچون پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به ضرادخانه قدرت تبدیل شوند. پس جهان غرب در بحث هسته ای به بهانه نگرانی از دستیابی ایران به سلاح هسته ای مانع پیشرفت می شود. در سایر عرصه ها از جمله بیوتکنولوژی کشاورزی هم به همین روش بهانه هایی برای جلوگیری از دستیابی به قدرت دارد. یک روز به دنبال تعطیلی فناوری هسته ای در ایران هستند و روز دیگر به دنبال تعطیلی بیوتکنولوژی کشاورزی و این پژوهشگاه هستند.
دکتر جلیلی ضمن ابراز خرسندی از تلاش جدی و خالصانه پژوهشگران ایرانی گفت: ما موفقیت را مرهون چنین مراکزی هستیم و گرایشهای سیاسی نباید مانع پیشرفت کشور شود.
دکتر جلیلی در مورد محصولات تراریخته به عنوان دستاورد مهندسی ژنتیک گفت: باید در گسترش مرزهای دانش با سنجش هزینه – فایده بکوشیم. مثلا اگر تولید محصولات تراریخته منجر به اشتغالزایی می شود و یک مشکل اصلی کشور به این طریق مرتفع خواهد شد.
وی تاکید کرد: باید بدانیم که در کجا هزینه کنیم و اگر نتایج ایده پردازی یک دانشمند هزاران شغل ایجاد می کند، باعث شکوفایی استعدادهای جوان و خلاق می شود و تولید کشور را چند برابر می کند باید از این فرصت بهره ببریم.
وی چندی پیش نیز در اقدامی در خور تحسین فرصتی را در اختیار جامعه علمی کشور قرار داد تا سرآغاز بحث های تخصصی در مورد مهندسی ژنتیک گیاهی و محصولات تراریخته باشد این بار در پژوهشگاه بیوتکنولوژی از مواضع جامعه علمی در این باره تقدیر کرد و گفت: لازم است علم تبدیل به تولید ناخالص داخلی شود و راه آن هم ارتباط مراکز پژوهشی مانند پژوهشگاه بیوتکنولوژی با صاحبان سرمایه است. نتیجه چنین حرکت هایی می تواند مفید و افتخار آفرین باشد.
وی ضمن حمایت از تجاری سازی دانش و واگذاری دانش فنی به بخش خصوصی ادامه داد: نباید همه مسولیت متوجه دولت باشد و لازم است ظرفیت ها جهت دهی شوند.
وی دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی را که منجر به بالندگی این مرکز پژوهشی شده است از میوه های انقلاب دانست و با اشاره به استراتژی امنیت ملی آمریکا گفت: غرب نمی خواهد استقلال سیاسی شکل گرفته با انقلاب اسلامی به استقلال علمی و اقتصادی منجر شود.
وی گفت: استراتژی امنیت ملی آمریکا صراحتا سه مورد را بیان می کند اول اینکه در یک قرن آینده باید رهبری آمریکا بر جهان حفظ شود. فاصله معنی دار جمعیت آمریکا با جمعیت جهان حفظ شود و نهادهای بین المللی که در 25 سال گذشته شکل گرفته اند همسو با سیاست های آمریکا بوده اند و از این رو لازم است که این نهاد ها به حیات خود ادامه دهند.
دکتر جلیلی در پایان اظهار داشت: مقام معظم رهبری فرمودند ترور الزاما به شکل فیزیکی صورت نمی گیرد و روش دیگر ترور مغفول نگه داشتن افراد و جامعه است. برای جلوگیری از چنین پیامدهایی لازم است همواره در حال توسعه مرزهای دانش باشیم به نحوی که منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی شود.
پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی را شاید بتوان به جرئت یکی از موفق ترین مراکز پژوهشی کشور در بخش کشاورزی دانست که آوازه دستاوردها و موفقیت های آن در منطقه پیچیده است. شهرت و موفقیتی که در عین برانگیختن تحسین شخصیت های برجسته و مورد وثوق نظام همچون دکتر جلیلی دردسرهایی هم در پی داشته است. هجمه ای که قریب به دو سال و مقارن با نزدیک شدن به تولید ملی محصولات تراریخته و تولید ثروت برای کشور از عمر آن می گذرد.
همین چندی پیش بود که محافلی با نفوذ در برخی رسانه ها رئیس این پژوهشگاه را با ادبیاتی سخیف “لمپن” خوانده و اتهام نفوذی به دانشمندان آن زدند. اما در همهمه هجمههای ناجوانمردانه عده ای نا آگاه یا مزدور، این تقدیر چهره های برجسته همچون دکتر سعید جلیلی است که برای دانشمندان متعهد و پرتلاش زیست فناوری و مهندسی ژنتیک قوت قلب خواهد بود.
[…] دکتر سعید جلیلی ماه گذشته نیز طی بازدیدی ۹ ساعته از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی این پژوهشگاه را زرادخانه قدرت کشور دانست و از فعالیتهای آن حمایت کرد. (اینجا) […]