آرشیو ماهانه

فروردین 1395

تولید زیستی هورمون کلسی تونین برای مقابله با پوکی استخوان

ایرنا- محققان ایرانی سازمان پژوهش‎های علمی و صنعتی ایران بعد از 12 سال تلاش و با استفاده از ریزجلبک‎ها (میکروآلگا) به تولید هورمون کلسی تونین که کاربرد اصلی آن در پیشگیری از پوکی استخوان است، دست یافتند. مجری طرح کلان ملی طراحی مقدماتی خطوط تولید سوخت زیستی و مواد دیگر از میکرو جلبک‎ها روز دوشنبه در مورد جزئیات و…

چالش فناوری‌هراسی در محیط‌زیست

فود پرس- از هنگام برداشت اولین محصول برنج تراریخته جهان توسط دکتر «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیس‌جمهور در دولت هشتم در سال ١٣٨٣، مخالفت‌های جهت‌دار با این فناوری در ایران وارد مرحله جدیدی شد. به طور خلاصه، محصولات تراریخته با استفاده از پیشرفته‌ترین فناوری‌های ژنتیک برای بهبود کیفیت و قطع مصرف سموم شیمیایی تولید…

مهندسی ژنتیک، راهکاری برای مقابله با بحران خشکی

آفتاب- مواجهه با کمبود آب در شرايط کنوني و بحران آب در آينده کشور انکارناپذير است و نيازمند آن است تا با اتخاذ تمهيدات علمي صحيح بتوان آن را تا حد امکان کنترل کرد. با توجه به متوسط بارش ساليانه كمتر از 230 ميليمتر در کشور كليه برنامه‌ريزي‌ها در سطح كلان بايد بر اساس الگوي مناطق خشك صورت گيرد، زیرا بی‌توجهی به این تهدید…

چالش فناوری‌هراسی در محیط‌زیست

شرق- از هنگام برداشت اولین محصول برنج تراریخته جهان توسط دکتر «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیس‌جمهور در دولت هشتم در سال ١٣٨٣، مخالفت‌های جهت‌دار با این فناوری در ایران وارد مرحله جدیدی شد. به طور خلاصه، محصولات تراریخته با استفاده از پیشرفته‌ترین فناوری‌های ژنتیک برای بهبود کیفیت و قطع مصرف سموم شیمیایی تولید می‌شوند.…

پیام تسلیت رئیس مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران در پی درگذشت دکتر محمدباقر صدوق

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران- خبر رحلت ناگهانی یکی از صدیق ترین حامیان و دلسوزان محیط زیست کشور همزمان با شب شهادت امام علی النقی (ع) جامعه علمی و دوستداران واقعی محیط زیست کشور را در ماتم فرو برد. این بزرگ مرد صدوق که صدق گفتار و کردار و هشدار تلخ در مورد فجایع زیست‎محیطی و مدیریت ناکارآمد را بر مجیزه گویی و کسب…

خسارت چند میلیارد دلاری فناوری هراسان به اقتصاد کشاورزی کشور

ایسنا- جلوگیری از کاربرد فناوری دست‌ورزی ژنتیکی در بخش کشاورزی کشور به رغم دستیابی محققان ایرانی به این فناوری در حالی صورت گرفته که طبق یک گزارش رسمی بین‌المللی، کشاورزان بهره بردار از این فناوری با افزایش بهره وری تولید تنها در سال 2013 بیش از 20.5 میلیارد دلار از محل کشت این محصولات سود خالص برده اند که معادل افزایش…

مهندسی ژنتیک فناوری ایمن برای تامین امنیت غذایی کشور

کره زمین برای رسیدن به جمعیت 8 میلیارد نفری دور خیز برداشته است. دانشمندان حوزه غذا برآنند تا با کمترین هزینه زیست محیطی به رویارویی با بحران گرسنگی بپردازند. دریای بیکران ژن‎ها در انتظار کاربران شایسته‎ای هستند تا گرفتن گوهر از صدف‎های این دریا بر این چالش پیش رو چیره شوند. هم اکنون فناوری‎های مهندسی ژنتیک از…

آگاهی‌رسانی با طعم کابوس

شرق- روزنامه شرق (شانزدهم فروردین‌) در یادداشتی به قلم داوود حیات‌غیب، در تکراری مداوم و باز هم با ارائه فهرست بلندبالایی از امراض، ادعا کرده بود که این بیماری‌ها از محصولات تراریخته (فراورده‌های گیاهی مهندسی‌ژنتیک‌‌شده) ناشی می‌شود. تأکید بر انبوهی از بیماری‌ها که هرکدام در حوزه پزشکی تخصص متفاوتی را می‌طلبد و آن هم…

جزییات برچسب‌گذاری محصولات تراریخته داخلی بر اساس مقررات اروپا

تسنیم- دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت با تأیید ایمنی محصولات غذایی تراریخته دارای مجوز مصرف در کشور گفت: صدور مجوز محصولات تراریخته داخلی براساس مقررات مصرف در سایر کشورها علی‌الخصوص اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی صورت می‌پذیرد. مهرناز خیراندیش، دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در خصوص…