آرشیو ماهانه

تیر 1395

محصولات تراریخته فرزند طبیعت هستند

قدس آنلاین - دکتر «بابک ناخدا» رییس بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و عضو هیأت مدیره انجمن زیستی ایران، از موافقان تولید این محصولات رفتیم. * آقای دکتر به نظر شما تولید محصولات تراریخته چه ضرورتی دارد؟ ** پیش از پرداختن به مقوله مزایا و یا معایب تولید محصولات کشاورزی تراریخته، باید به مسایل کلیدی…

وقتی که علم به عمل می‌رسد / دستاوردهای بزرگ یک نهاد کوچک

ایسنا - تمایز سلول‌های بنیادی به سلول‌های انسولین‌ساز، کبدی و سلول‌های عصبی، تمایز سلول‌های بنیادی مغز استخوان افراد بزرگسال به سلول‌های استخوانی و غضروفی با هدف نهایی درمان ضایعات استخوان و غضروف تنها بخشی از دستاوردهای پژوهشگاه رویان است که به دلیل پیشرفت‌های علمی 9سال پیش مقام معظم رهبری با حضور در پژوهشگاه در جریان…

هیچ برنج تراریخته‎ای در بازارهای ایران موجود نیست

ایرنا - مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو از مردم خواست به خاطر مسائل سلامت و بهداشتی، برنج را فقط به شکل گونی تهیه کنند و در صورت خرید کیلویی حتما به پروانه بهداشتی روی گونی توجه کنند. این روزها اخباری دست به دست مردم مبنی بر وجود آرسنیک در برخی نمونه برنج‎های وارداتی یا تراریخته بودن برخی برنج‎ها می‎چرخد. برنج…

فواید محصولات تراریخته در جهانی با بیش از یک میلیارد گرسنه

ایلنا - با توجه به اینکه با افزایش جمعیت دنیا، نیاز به تخریب جنگل‌ها بیشتر می‌شود،جنگل زدایی اولین راهی است تا از طریق آن تولید محصولات را افزایش داد؛ اما مساله این است که با استفاده از تکنولوژی که در جهان نیز مرسوم است می‎توان میزان بهره‎وری از سطوح کشاورزی را سرعت بخشید بدون اینکه آسیبی به جنگل‎ها وارد شود. محصولات…

دانش بنیان‎ها عامل رشد ایران در دهه آینده

ایران- صنایع مربوط به انقلاب‎های صنعتی اول و دوم، صنایع سنگین محسوب می‎شوند و با ایجاد ارزش افزوده عمدتاً ضربات مهلک و ویرانگری به طبیعت وارد می‎کنند. اگر چه این صنایع طی 2 سال اخیر در صنعتی شدن برخی کشورها نقش اساسی داشتند اما در دهه‎های اخیر و با بروز انقلاب‎های صنعتی جدید و ایجاد صنایعی با ارزش افزوده بسیار فراوان،…

مهندسی ژنتیک؛ فناوری حفظ و توسعه تنوع زیستی

اطلاعات - رشد فزآینده جمعیت جهان و افزایش تقاضا برای مواد غذایی در دهه‌های اخیر موجب شد تا در زمینة علوم کشاورزی و مواد غذایی شاهد یک گذر جدی و اجتناب‌ناپذیر از کشاورزی سنتی به کشاورزی پیشرفته و بکارگیری روش‌های نوین ژنتیک در تولید محصولات زراعی و دامی باشیم. همانگونه که می‌دانیم، گیاهان، اصلی‌ترین و مهمترین منابع…

رئیس انجمن ژنتیک ایران: سکوت سازمان حفاظت محیط زیست توجیهی ندارد!

خبرگزاری صدا سیما - از سال 1906 میلادی محصولات تراریخته درجهان بهره برداری و مورد استفاده قرار گرفت، محصولاتی که به فراخور نیاز کشورها تولید می‌شود و کشور ما بیش از 20 سال است که وارد کننده بخشی از این محصولات است. مرجع ایمنی غذا در اروپا تاکنون 71 مجوز تولید و مصرف محصولات تراریخته را در 28 کشور اروپایی اعلام کرده…

محصولات تراریخته مورد تایید جامعه علمی اروپاست

فرصت امروز - مهندسی ژنتیک و تولید محصولات تراریخته (GMO) به عنوان یکی از شاخه‌های اصلی بیوتکنولوژی کشاورزی از جمله علوم نوینی است که با پیشرفت جهانی دانش جایگاه رفیعی را در کسب اعتبار و قدرت بین‌المللی کشورها از آن خود کرده است. امروزه ملاک قدرتمندی کشورها دیگر تجهیزات فنی و لجستیکی از قبیل تکنولوژی ساخت ملزومات…

علف‌کش گلایفوسیت از نمک طعام کم‌خطرتر است!

شهروند - تولید ملی محصولات کشاورزی تراریخته به‌عنوان یک نوع تولید دانش‌بنیان، در شرایطی دستمایه بازی‌های جناحی عده‌ای قرار گرفته است که ایران در سال‌های گذشته به صورت انبوه دست به واردات محصولات تراریخته زده است. در دولت گذشته سالانه حدود ٥‌میلیارد دلار ارز نفتی برای واردات محصولات تراریخته (مهندسی ژنتیک شده) هزینه شده…

پاسخ دکتر کهرم مشاور سازمان حفاظت محیط زیست: مثال بارز نخود هر آش کیست؟

افکار نیوز - سازمان حفاظت محیط زیست همچنان به کارشکنی‌های خود در خصوص تولید محصولات تراریخته در کشور همت گماشته و با صرف بودجه‌های کلان، انرژی و وقت که می‎بایست صرف خیلی از مسائلی که مستقیما مربوط به این سازمان است، شود، تولید داخل این محصولات را در کشور هدف قرار داده است چرا که اگر غیر از این بود در طی بیست سال واردات…