آرشیو ماهانه

دی 1395

مهندسی ژنتیک، فناوری طبیعت دوست

دکتر مهدی زهراوی*- شاید برای شما پیش آمده باشد که پس از خریداری اقلام سبزی و صیفی و در مراجعت به منزل، یکی از آن خیارهای خوش رنگ و شکل و به زعم عمومِ مردم "بیمزه" را میل بفرمایید و از طعم عجیب آن که به شیرینی میزند شگفت زده شوید. این طعم عجیب مربوط به باقیمانده سمی است که سابقاً در کیسه های پلاستیکی حاوی محصول برداشت…

لزوم توجه به منابع ژنتیکی کشور برای ایجاد ارقام سازگار با شرایط بومی

عضوهیئت علمی بانک ژن گیاهی ملی ایران با تاکید بر اینکه ذخایر ژنتیکی بومی نباید صرفا برای نمایش در ویترین تحقیقاتی کشور باشد گفت: ژرم پلاسم (ذخایرژنتیکی) بومی کشور علیرغم ارزش ذاتی گرانبهایش، سهم ناچیزی در ارقام آزاد شده در داخل کشور دارد. وی افزود: این مواد ژنتیکی طی هزاران سال در اقلیم های متنوع کشور تکامل یافته و…

چهارمین پیش نشست همایش ملی فقه مهندسی ژنتیک و محصولات

دبیرخانه همایش ملی فقه مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی،‌ سومین نشست تخصصی با عنوان حکم شرعی مصرف محصولات تراریخته، از پیش نشست های همایش ملی فقه مهندسی ژنتیک با حضور اساتید و صاحبنظران این حوزه در قم برگزار می کند. سومین پیش نشست همایش ملی فقه مهندسی ژنتیک با عنوان "حکم شرعی…

استفاده از فناوری‌های نوین و محصولات تراریخته الزام امروز برای آینده کشور

پایگاه خبری اتاق ایران - اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بر لزوم بررسی مصرف محصولات تراریخته بصورت علمی و ارائه گزارش آن به مردم تاکید کردند. نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با حضور اعضای این کمیسیون، در اتاق ایران برگزار شد. در این نشست اعضا…

ایجاد ادبیات فقه و حقوق مهندسی ژنتیک مقدمه پیشرفت این فناوری است

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی، همایش فقه مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته هفتم اسفندماه سال جاری از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و با همکاری ستاد زیست‌فناوری، انجمن علمی بیوتکنولوژی و انجمن علمی ژنتیک ایران در قم برگزار خواهد شد. دبیرخانه همایش فقه مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته در این باره با دبیر علمی همایش…

رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران از اشتغال 20 میلیون نفر در صنعت تراریخته خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - دکتر قره‌یاضی رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به محصولات تراریخته گفت: سویا ماده اصلی روغن‌های نباتی است که از محصولات تراریخته است که 90 درصد نیاز داخل کشور از خارج وارد می‌شود و همه تأییدیه‌های سازمان غذا و…

حمایت معاونت علمی و فناوری از محصولات تراریخته

سورنا ستاری معاون علمی فناوری ریاست جمهوری با اشاره به بحث توسعه فناوری در حوزه بهداشت و دارو گفت: معاونت علمی فناوری از توسعه پروژه‌‌های مختلف در بحث بهداشت، غذا دارو و کشاورزی حمایت همه جانبه انجام می‌دهد از تحقیقات در زمینه‌های مختلف علمی و پژوهشی حمایت ویژه‌ای انجام می‌دهد. وی بیان کرد: ما در معاونت علمی با هیچگونه…

95درصد سویای کل جهان تراریخته است/به زودی برنجی تولید می کنیم که با آب بسیار کم محصول زیاد بدهد.

عصر ایران - مجلس با مصوبه ای که اخیراً داشت تولید و واردات محصولات تراریخته را مجاز اعلام کرده است. با تغییر محتوای ژنتیکی گیاهان و موجودات زنده، می توان محصولات تراریخته(Transgenic) تولید کرد و فرضاً ژن مربوط به مقاومت را از یک موجود به یک گیاه منتقل کرد و میزان مقاومت در آن گیاه را در برابر آفت و بیماری بالا برد و…