آرشیو ماهانه

اسفند 1395

تولید واکسن در محصولات زراعی از طریق فناوری تراریخته

تا کنون گیاهانی مانند موز و کاهو برای بیان واکسن های خوراکی استفاده شده‌اند. با این که هیچ واکسن خوراکی تا کنون تجاری سازی نشده، همچنان پژوهش‏ها برای رسیدن به یک گزینه مطلوب ادامه دارد. این بار پژوهشگران مکزیکی، واکسن زیرواحدی علیه بیماری سیستی سرکوزیس (Cysticercosis) را در بافت کالوس پاپایا بیان کردند. عامل…

تولید سوخت زیستی برای افزایش بازدهی موتور و کاهش آلودگی هوا

محققان دانشگاه گرگان با همکاری دانشگاه‌ تربیت مدرس نانو سوخت زیستی تولید کرده‌اند که می‌توان از آن به‌عنوان سوخت موتورهای دیزل استفاده کرد و استفاده از آن به افزایش بازدهی موتور و کاهش آلودگی هوا می‌انجامد. از آنجا که سوخت‌های زیستی که از محصولات کشاورزی مشتق می‌شوند، برای کاهش آلودگی هوا از اهمیت بالایی برخوردارند،…

نانوذرات می‌توانند سیستم ایمنی را برای جنگ با سرطان تحریک کنند

یک مطالعه‌ی جدید نشان می‌دهد که نانوذرات می‌توانند به سیستم ایمنی بدن کمک کنند تا نه تنها سلول‌های سرطانی هدف قرار گرفته، که سلول‌های سرطانی که در بقیه قسمت‌های بدن در اثر متاستاز حضور دارند را نابود کند. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از زیست‌فن، برای یافتن داروهایی که سیستم ایمنی را تحریک به مبارزه علیه…

کاهش مرگ‌های ناگهانی با کشف ژن مؤثر در ایست قلبی

یک گروه بین المللی از محققان ژن جدیدی را شناسایی کرده اند که می تواند در ایست قبلی و مرگ ناگهانی ناشی از آن در میان جوانان و ورزشکاران مؤثر باشد. یک گروه بین المللی از محققان ژن جدیدی را شناسایی کرده اند که می‌تواند در بروز مرگ ناگهانی در میان جوانان و ورزشکاران مؤثر باشد. به نقل از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، ژن…

سطحی‌نگری علیه ژنتیک

دکتر منصور امیدی* - یکی از مشکلات سال‌های اخیر، این است که در کشور دچار علم در لحظه و سطحی‌نگری هستیم، به‌طوری‌که هجمه‌های زیادی در سال‌های اخیر علیه اصلاح ژنتیک صورت گرفته، درحالی‌که تغییری که راجع به آن در اصلاح ژنتیک صحبت می‌کنیم جدید نیست. درواقع از ابتدای آغاز کشاورزی سنتی از سوی بشر، این اتفاق به طور طبیعی انجام…

خداوند به انسان این شان را داد که طبیعت را تغییر دهد و به خدمت بگیرد

نشست «بررسی ابعاد فقهی و حقوقی مهندسی ژنتیک» از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و با همکاری انجمن علمی ژنتیک جمهوری اسلامی ایران و انجمن علمی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایلنا، در این نشست آیت‌الله علی اکبر رشاد، رئیس حوزه علمیه تهران، رئیس پژوهشگاه…

ساخت کروموزوم سفارشی، گامی دیگر در تولید ارگانیسم‌های مفید

محققان توانستند پنج کروموزوم را طراحی و در مخمرها قرار دهند؛ متخصصان علم ژنتیک با این دستاورد یک‌سوم از مسیر بازسازی کامل یک موجود زنده پیچیده را پیموده‌اند. تیم تحقیقاتی مرکز پزشکی لانگان نیویورک به سرپرستی جف بوکه، کارشناس ژنتیک در مجله معتبر علمی ساینس خبر از ساخت پنج کروموزوم مصنوعی جدید و وارد کردن آن به مخمر…

راه اندازی مرکز مشاوره ژنتیک در مهاباد

با راه‌اندازی مرکز مشاوره ژنتیک مهاباد، خدمات مشاوره ژنتیکی به مراجعه کنندگان ارائه و بیماریهای عقب ماندگی ذهنی، مشکلات حرکتی و ناهنجاری های مادرزادی بررسی می شوند. کمال کریمی کارشناس پیشگیری از معلولیت های اداره بهزیستی مهاباد در این باره گفت: این مرکز با هدف پیشگیری از معلولیت های ناشی از اختلالات ژنتیکی راه…

کارت سبز بولیوی به محصولات تراریخته

نتایجی پژوهشی که به تازگی در کشور بولیوی انجام شده است نشان می دهد که تولید سویا و ذرت تراریخته در بولیوی منجر به افزایش سود به مقدار 150 میلیون دلار خواهد شد. بر پایه نتایج این پژوهش ده ساله که تحت عنوان اثرات اقتصادی-اجتماعی و زیست محیطی سویا و ذرت تراریخته توسط انجمن تولیدکنندگان گندم و دانه های روغنی، موسسه…