آرشیو ماهانه

تیر 1396

مکانیزم های حمایتی و تشویقی از محصولات زیست‌فناوری کشاورزی تعیین می‌شود

کارگروه تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری ضمن ارائه گزارش فعالیت‌های خود، تدوین استاندارد محصولات زیست فناوری و تعیین مکانیزم های حمایتی و تشویقی را از جمله اقدامات این کارگروه در حوزه زیست‌فناوری کشاورزی اعلام کرد. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این…

رقابت ایران با چین و ژاپن در تولید داروهای بیوتکنولوژی

محققان شرکت های دانش بنیان همواره در تلاش هستند تا در حوزه زیست فناوری داروهایی تولید کنند تا کشور از این منظر بی نیاز شود هم اکنون نیز فهرست ۲۹ داروی در حال تولید ایرانی منتشر شده است. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از مهر، زیست فناوری از جمله واژه‌های پر سر و صدای سال‌های اخیر است که باعث شده محققان در این…

ضرورت استفاده از بیوتکنولوژی در مرکز تحقیقات ابریشم ایران

مرکز تحقیقات ابریشم ایران با قدمت بیش از چهار دهه با اهداف برآورد نیاز و توسعه علمی و فنی نوغانداری و ارزیابی پارامترهای اقتصادی در پرورش کرم ابریشم به منظور افزایش راندمان، بررسی ایجاد تحول در راستای شکوفایی صنایع ابریشم، استفاده از علوم و فنون جدید از بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک به منظور گسترش مصارف نوین از…

تولید موز تراریخته در دانشگاه کوئینزلند

پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند موفق شدند موز تراریخته غنی از ویتامین آ تولید کنند. این دستاورد پژوهشی می تواند منجر به نجات جان هزاران انسان در قاره آفریقا شود. پروفسور جیمز دیل، که هدایت این پژوهش را برعهده داشته است اظهار داشت غلظت ویتامین آ در موز تا چهار برابر هدف افزایش یافته است. پروفسور دیل اظهار داشت تیم…

پیام‌های بازدید مقام معظم رهبری از پژوهشکده رویانمقابله با پارانوئید مهندسی ژنتیک و تراریخته

رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۲۵/۴/۱۳۸۶ بازدید مبسوطی را از پژوهشکده رویان داشتند. ایشان از آزمایشگاه های سلول‌های بنیادی از جمله رده‌ها، تمایز، ترانسژن (تراریخته)، تعیین نقشه پروتئین (پروتئومیکس) و زیست‌شناسی مولکولی، آزمایشگاه پیوند و بخش جنین شناسی تجربی دیدن کردند و اظهارات مهم و معناداری را بیان فرمودند.

دستاورد مهندسی ژنتیک در مبارزه با بیماری سلیاک

گنـدم از مهمتریـن محصولات زراعی و منبع اصلی کالری و انرژی در دنیا است و بر اساس آمار فائـو، حدود 29درصـد غلات تولیدی دنیـا در سـال 2015 را شامل شده اسـت. اما با گسـترش مصرف ایـن محصول میـزان بیماری سلیاک نیـز رو بـه گسترش می‌باشد، به طوریکه میزان آن نسبت بـه چند دهـه گذشته حدود چهار برابر شده است. بیماری سیلیاک یک…

حجتی به میثاق با دولت و کابینه وفادار است!

محمود حجتی اصلاح طلبی شجاع و صریح اللهجه‌ای است که مصلحت اندیشی ندارد. اما اصلاح طلبی است که مورد وثوق کامل رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی هم هست، همو که تولید ملی و اشتغال را اساس اقتصاد مقاومتی می‌داند. این اعتماد همزمان رهبری و علاقمندان جریان اصیل اصلاح طلبی و اصولگرایان معتدل، از حجتی سرمایه‌ای غیر قابل انکار و…

انجمن ژنتیک ایران برترین انجمن علمی معرفی شد

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، انجمن ژنتیک ایران را برترین انجمن در حوزه علوم پایه معرفی کرد. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از مهر، انجمن های علمی یکی از نهاد های خودجوش برآمده از جامعه علمی و نخبگان کشور هستند که نقش مهمی در تصمیم گیری ها و ترسیم راهبردهای علمی، مدیریتی و اجرایی دارند. کمیسیون انجمن…

ضرورت بهره مندی از فناوری تراریخته در کشور

یکی از چالش‌های بزرگ در کشور آفات و بیماری‌هاست که سالانه باعث کاهش 30 درصدی محصولات کشاورزی می‌شود. متاسفانه برای رفع این مشکل از سموم کشاورزی استفاده می‌شود. در کشور 288 نوع سم مصرف می‌شود که 95 درصد آن وارداتی است و هزینه واردات آن130 تا 150 میلیون دلار برآورده شده است. سموم کشاورزی علاوه بر هزینه‌های گزافی که بر…

نقش فناوری های نوین کشاورزی در امنیت غذایی

یکی از ابعاد امنیت انسانی، امنیت غذایی است و عدم وجود امنیت غذایی به معنای فقدان امنیت برای جوامع بشری است. از آن جایی که جمعیت جهانی به سرعت رو به افزایش است، این موضوع اهمیت نیاز به مواد غذایی را همپای رشد جمعیت جهانی کرده است. با توجه به پیش بینی ها تا ۵۲ سال آینده باید مقدار تولید محصولات غذایی در کشورهای درحال…