محصولات تراریخته محصولاتی هستند که با تکنیکهای دقیق مهندسی ژنتیک برای رفع نیاز بشر به مواد غذایی سالم تولید میشوند و میتوانند در بخشهای مختلف مانند پزشکی، دارویی، صنعتی و کشاورزی استفاده شوند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بستر اصلی حمایت از استارتاپها، سرمایهگذاری بخش خصوصی به معنی توسعه سرمایهگذاریهای خطر پذیر است و در این بین، دولت نقش مهمی در شکلگیری اکوسیستم استارتاپی کشور برعهده دارد.
مدیر اداره غذای دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: اولین محصول تراریخته یک گوجه فرنگی بوده که در دهه ۹۰ میلادی تولید شده و از آن زمان تولید تراریخته آنقدر گسترش یافته که قابل مقایسه نیست و پیشبینی می شود تعداد و حجم این محصولات تا ۲۰۳۰ افزایش بسیاری پیدا کند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه این سازمان موظف است مناطق چهارگانه محیط زیستی را در کشور افزایش دهد، گفت: سازمان محیط زیست راه سختی برای این کار دارد و باید مجوز سه دستگاه را دریافت کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: بخش عمده ای از هفت میلیون تن نهاده دامی وارداتی به کشور از جمله سویا و ذرت و دانههای روغنی، تراریخته هستند.
خلیج فارس دارای ظرفیتهای بینظیری است و از مهمترین آنها میتوان به زیستفناوری دریایی اشاره کرد که میتواند نقش مهمی در تولید سوخت از جلبکها، تهیه غذا، تامین دارو و ... داشته باشد.