پیوستن به UPOV منجر به افزایش هزینه‌های تولید محصولات کشاورزی می‌شود

قره‌یاضی با اشاره به معایب پیوستن ایران به کنوانسیون حمایت از ارقام جدید گیاهی گفت: با گذشت ۵۷ سال از تصویب (UPOV) تنها ۷۵ کشور به این کنوانسیون پیوسته‌اند.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از عیارآنلاین بهزاد قره یاضی، بنیانگذار پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و رئیس انجمن علمی ایمنی زیستی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کشاورزی عیارآنلاین، پیرامون لایحه الحاق ایران به کنوانسیون حمایت از ارقام جدید گیاهی و عضویت در اتحادیه آن (UPOV) گفت: بنده به عنوان یک شخص حقیقی که مدت‌ها بر روی کنوانسیون‌های بین‌المللی کار کرده‌ام مخالف پیوستن ایران به  اتحادیه بین‌المللی حفاظت از ارقام جدید گیاهی  (UPOV) هستم.

وی ادامه داد: هدف این کنوانسیون در ظاهر حمایت از به نژادگران، استیفای حقوق آن‌ها و افزایش کیفیت بذرهای مورد استفاده است اما این کنوانسیون در واقع با حمایت از کشورهای صادر کننده بذر منجر به افزایش هزینه‌های تولید محصولات کشاورزی برای کشاورزانی می‌‌شود که از بذرهای خارجی استفاده می‌کنند.

رئیس انجمن علمی زراعت و اصلاح نباتات در پاسخ به این سؤال که آیا  نپیوستن به این کنوانسیون محدودیتی برای کشور ایجاد می‌کند گفت: خیر ما اگر عضو این کنوانسیون نشویم استفاده از واریته‌ها و نهاده‌های که در دنیا تولید می‌شود برای ما خلاف قانون نیست و محدودیتی ایجاد نمی‌شود.

قره‌یاضی پیرامون چالش‌های پیوستن به کنوانسیون حمایت از ارقام جدید گیاهی گفت: برای روشن شدن موضوع این مثال را در نظر بگیرید. درحال حاضر ۸۰ تا ۸۵ درصد پرتقال‌های کشور تامسون والنسیا هستند که در خارج از کشور اصلاح شده‌اند. با پیوستن به کنوانسیون حمایت از ارقام جدید گیاهی (UPOV) باید برای هر هسته از نهال‌های پرتقال کشور به شرکت‌های چندملیتی پول بدهیم!

وی ادامه داد: اگر روزی در کشور زیرساخت‌های لازم برای تولید بذرهای با کیفیت، ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه بذر، واحدهای تولیدکننده بذر و نه واردکنندهای بذر فراهم شد و آن‌ها ده‌ها رقم گیاهی تولید کردند باید به این قبیل کنوانسیون‌ها پیوست.

دبیر کارگروه تخصصی فناوری زیستی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پیوستن به «UPOV» هدیه ای به کمپانی‌های چند ملیتی مثل مونسانتو است گفت: با پیوستن به (UPOV) ما باید به شرکت‌های چند ملیتی که در خارج از ایران هستند پول بدهیم و این کار باعث افزایش هزینه‌های تولید محصولات کشاورزی می شود و فشار زیادی به کشاورزان خرد و روستاییان وارد می شود

وی در پایان تصریح کرد: معایبی که به این کنوانسیون وارد است باعث شده تا در میان کشورهای مختلف محبوبیت چندانی نداشته باشد و با گذشت ۵۷ سال از تصویب آن تنها ۷۵ کشور به این کنوانسیون پیوسته‌اند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.