تولید سیب ‏زمینی‎های تراریخته با خاصیت ضد سرطان و ضد پیری

دانشمندان موفق شدند از طریق مهندسی ژنتیک سیب زمینی ارغوانی تولید کننده که با فعالیت آنتی اکسیدانی زیاد و دارا بودن کلروژنیک اسید و کاروتنوئیدها مصرف آن از سرطان و پیری پیشگیری می‌کند.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از زیست‌فن، واریته‏های جدید سیب‎زمینی (سیب‎زمینی ارغوانی) با میزان بالایی از رنگدانه اخیراً از طریق مهندسی ژنتیک ایجاد شده‎اند. این واریته‎ها به لحاظ درمانی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی زیاد و ترکیباتی هستند که برای سلامتی بسیار مفید بوده و با سرطان مقابله می‌کند. همچنین ‏به خاطر رنگ ارغوانی پررنگ یا قرمز بازارپسندی را به خاطر جذاب بودن افزایش می‏دهد.

تولید سیب ‏زمینی‎های تراریخته با خاصیت ضد سرطان و ضد پیری

دانشمندان موفق شدند از طریق مهندسی ژنتیک سیب زمینی ارغوانی تولید کننده که با فعالیت آنتی اکسیدانی زیاد و دارا بودن کلروژنیک اسید و کاروتنوئیدها مصرف آن از سرطان و پیری پیشگیری می‌کند.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از زیست‌فن، واریته‏های جدید سیب‎زمینی (سیب‎زمینی ارغوانی) با میزان بالایی از رنگدانه اخیراً از طریق مهندسی ژنتیک ایجاد شده‎اند. این واریته‎ها به لحاظ درمانی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی زیاد و ترکیباتی هستند که برای سلامتی بسیار مفید بوده و با سرطان مقابله می‌کند. همچنین ‏به خاطر رنگ ارغوانی پررنگ یا قرمز بازارپسندی را به خاطر جذاب بودن افزایش می‏دهد.

سیب‎زمینی نه تنها یک وعده‏ی غذایی اساسی و محصول تغذیه‏ ای اصلی در جهان است، بلکه دارای مواد معدنی و فیتوشیمیایی بسیار متنوع با اثرات بالقوه در افزایش سلامت نیز هست. آگاهی از اهمیت این فیتوکمیکالها(مواد شیمیوگیاهی) که از سلول‏ها در برابر عوامل سرطان‌زا محافطت می‎کنند، در ایجاد محصولات جدید با خصوصیات ظاهری جدید بسیار مهم است.

ترکیباتی که در این گیاه از طریق مهندسی ژنتیک افزایش یافته، یکی کلروژنیک اسید است که در سلامت انسان و در دفاع گیاهان در مقابل پاتوژن‏ها دخیل است، و دومین ترکیب گروهی از کاروتنوئیدها است که در رنگ زرد پر رنگ دخیل بوده و علاوه برآن بیشتر کارتنوئیدها در سیب‎زمینی به اهمیتشان در سلامت چشم و کاهش خطر ایجاد آسیب‎های ناشی از لکه‎های مربوط به پیری معروف هستند.

میزان، ترکیب و نحوه‎ی توزیع این ترکیبات در این نوع سیب زمینی بستگی به شرایط جوی و نحوه‎ی مدیریت این گیاه زراعی، خاک، بیماری‎ها و آفات دارد.

این تحقیق بخشی از پروژه‏ای است که توسط شرکت NEIKER tecnalia در اسپانیا از سال ۲۰۱۴ با هدف دست‏یابی به واریته‎هایی با سطوح بالایی از ترکیبات زیست‎فعال (آنتوسیانین،فنول و کاروتنوئیدها) جهت سلامتی بیشتر برای انسان و همچنین سازگاری بهتر خود گیاه به رشد در شرایط منطقه‎ای متفاوت در حال انجام است.

مطالب مرتبط

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.