تولید تراریخته راهکاری برای مبارزه با بیماری قارچی عدس

یک عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد لرستان گفت: تولید گیاهان تراریخته راهکاری برای مبارزه با بیماری قارچی عدس است.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایسنا دکتر رضا میردریکوند اظهار کرد: عدس با دارا بودن حدود 22 درصد پروتئین، یکی از مهم‎ترین و قدیمی‎ترین منابع غذایی بشر است.

وی ادامه داد: از طرفی بقایای گیاه عدس شامل ساقه، کاه و کلش و پوسته غلاف آن دارای ارزش غذایی بالایی بوده و برای مصرف دام‎های اهلی مناسب است.

میردریکوند اضافه کرد: بیماری‎های قارچی مختلفی مانند پژمردگی آوندی، پوسیدگی و سفیدک‎ها به همراه سایر بیماری‎های باکتریایی و ویروسی همواره رشد این گیاه را تهدید کرده و تولید محصول آن را کاهش می‎دهند.

این مدرس دانشگاه افزود: یکی از راه‌های ایجاد مقاومت نسبت به این بیماری‎ها تولید گیاهان تراریخته مقاوم به بیماری است.

وی خاطرنشان کرد: برای تولید این گیاهان ابتدا باید ژن‌های مقاومت را در گیاهان شناسایی کرد.

میردریکوند گفت: پس از شناسایی، با انتقال این ژن‎ها می‎توان گیاهان تراریخته مقاوم به بیماری راتولید کرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.