ستاری در افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ایران فارما:
بیوتکنولوژی در خون ایرانیهاست/در حوزه غذا به شدت وابسته ایم
معاون علمی و فناوری رییسجمهور با بیان اینکه در حوزههای دانشی غذا به شدت وابسته هستیم، گفت: در این عرصه شبکههای بسیار جدی وارداتی وجود دارد، اما باید مبارزه کنیم و این حوزه و بازار آن را پس بگیریم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایسنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهور امروز در افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ایران فارما و صنایع دارویی وابسته که در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، با بیان اینکه ارزش تولیدات حوزه بیوتکنولوژی در عرصه دارو حدود ١.٢ میلیارد دلار است، اظهار کرد: همیشه میگویم حوزه بیوتکنولوژی و دانشی گویی در خون ایرانیهاست و به نوعی ما ژنتیکی در آن برتری داریم و در صادرات این فرآوردهها بسیار موفق بودهایم و ۴۵ تا ۵٠ درصد صادرات دانشبنیان کشور در عرصه بیوتکنولوژی اتفاق میافتد و بیوتکنولوژی نماد افتخار کشور است و سرمایهگذاری چند صد میلیاردی در آن اتفاق میافتد و این نشان میدهد اکوسیستمی پویا و فعال در این حوزه داریم.
وی ادامه داد: از سال گذشته برنامه ویژهای در حوزه مقابله با تحریمها داریم و بر همین اساس ٢٧ داروی بیولوژیک، ۵۰ داروی شیمیایی، ۵۷ ماده اولیه و ۳۵ رقم محصول دارویی از سوی شرکتهای دانشبنیان تولید شده است که این اقلام مجموعا ۵۷۰ میلیون دلار ارزبری داشته است.
ستاری با بیان اینکه یکی از اقدامات جدی ما پیگیری معافیتهای مالیاتی شرکتها به ویژه شرکتهای بزرگ حوزه بیوتکنولوژی است، ادامه داد: کاری که ما از دو سال قبل آغاز کردیم، این بود که معافیتهای مالیاتی همه را به حوزه R&D منتقل کردیم. در عین حال وزارت بهداشت هم کمک زیادی در حوزه حمایت از تولید داخلی شرکتهای دانش بنیان انجام میدهد و همه در عرصه دارو و تجهیزات پزشکی حامی تولید داخل هستند. این دوره یکی از دورههای استثنائی است و باید از این فرصت استفاده کنیم.
ستاری با بیان اینکه در کشور در حوزه غذا به شدت وابسته هستیم، گفت: فکر میکنیم که غذای کشور را خودمان تولید میکنیم، اما در حوزه بیوتک و دانشی غذا بسیار وابسته هستیم.
وی ادامه داد: ما یک برنامه جدی در حوزه داروهای دام، طیور و آبزیان و به طور کلی غذا داریم؛ چراکه این حوزه بسیار بکر است و باید به آن ورود کرد. ما هم در این زمینه کمک میکنیم.
ستاری تاکید کرد: هرچند که در این عرصه شبکههای بسیار جدی وارداتی وجود دارد، اما باید مبارزه کنیم و این حوزه و بازار آن را پس بگیریم.
وی با بیان اینکه ما دانش ورود به حوزه دانشی غذا را داریم، گفت: قطعا از نظر تکنولوژیک پیچیدگی حوزه انسانی را ندارد، اما حجم واردات و تنوع محصولات آن بسیار زیاد است. بنابراین ما آمادگی داریم که به حوزه دانشی غذا وارد شویم و برایش برنامه هم داریم. بر همین اساس از کسانیکه در حوزه بیوتکنولوژی داروهای انسانی کار میکنند، میخواهیم به این حوزه هم وارد شوند.