نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی: با رنگ و لعاب سیاسی دادن به تراریختهها پیشرفت علمی کشور ذبح میشود
نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی درباره جنجالهای اخیر درباره محصولات تراریخته، خاطرنشان کرد: مسئله تراریخته یک مقدار رنگ و لعاب سیاسی به خود گرفته است که به شدت باید از آن پرهیز کرد؛ زیرا به این صورت اصل مسئله و پیشرفت علمی کشور ذبح میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایسنا، “اولین نشست علمی فقه مهندسی ژنتیک” با حضور دکتر خاوازی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، حجتالاسلام تقوی نماینده ولی فقیه در وزارت کشاورزی، آیتالله رشاد رئیس حوزه علمیه تهران، آیتالله علیدوست، استاد درس خارج و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دکتر عبدالحسین روحالامینی، رییس شورای مرکزی حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی، دکتر محمود حکمتنیا معاون حقوق مالکیت فکری وزیر دادگستری و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه و متخصصین حوزه زیست فناوری برای بررسی مباحث فقهی و حقوقی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین تقوی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در این نشست گفت: یکی از مسائلی که در حوزه تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، این است که ذهن متخصصین با مباحث این چنینی خیلی آشنا نیست. بنابراین نفس تشکیل چنین جلساتی برای این است که کار عزیزان کاملتر شود و مستندات قویتری داشته باشد. چرا که به هر حال در نظام اسلامی زندگی میکنیم و همه امور باید در چارچوب معیارها و ملاکهای اسلامی پیش برود. مرکز تحقیقات کشاورزی به عنوان یکی از قویترین مجموعههای تحقیقاتی در کشور است که سرمایههای علمی و انسانی عظیمی در آن وجود دارد که باید روز به روز بر آن افزود.
حجتالاسلام تقوی، تبیین موضوعات احکام و اصطلاحات این حوزه را به عنوان پایه مباحث فقه زیستفناوری ضروری دانست و توضیح داد: تبیین موضوع باید در مرحله اول به دقت صورت گیرد و اگر بخواهیم حکم تبیین شود، باید ابتدا موضوعشناسی صورت گیرد.
وی ادامه داد: توضیح جامع و دقیق موضوعات توسط متخصصین زیستفناوری لازمه دریافت حکم است، زیرا حکم زمانی میتواند محکم و روشن باشد که موضوع مشخص و روشن باشد. مثلا اینکه آیا اصلاح نباتات و اینکه یک ژن را برای تقویت یک گیاه به آن وارد میکنیم، چه نوع تغییری است. حکم بدون موضوع نداریم و نمیتوانیم حکمی صادر کنیم که موضوع آن مشخص نیست و سوالاتی که پیش میآید، گاه از این امر ناشی میشود. در گام دوم باید اصطلاحاتی که در این حوزه جنبه کاربردی مییابد، مثل حوزههای دیگر علم فهرست و تبیین شود و گفته شود در این حوزه چه مفهومی دارند و چه باری باید منتقل کنند.
وی درباره جنجالهای اخیر درباره محصولات تراریخته، خاطرنشان کرد: مسئله تراریخته یک مقدار رنگ و لعاب سیاسی به خود گرفته است که به شدت باید از آن پرهیز کرد؛ زیرا به این صورت اصل مسئله و پیشرفت علمی کشور ذبح میشود.