قابل توجه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: ایران از غنا هم عقب افتاد

تهیه و تنظیم: نغمه عبیری- در خبری با عنوان ” دفاع وزیر محیط زیست از قانون نحوه استفاده از تراریختهها در غنا” که در پنجم ماه می توسط یکی از خبرگزاری‌های غنا منتشر شد اعلام شد که وزیر علوم و فناوری محیط زیست (MEST) رضایت خود را در مورد تصویب لایحه ایمنی زیستی اعلام کرد.

در خبری با عنوان " دفاع وزیر محیط زیست از قانون نحوه استفاده از تراریخته‌ها در غنا" که در پنجم ماه می توسط یکی از خبرگزاری‌های غنا منتشر شد اعلام شد که وزیر علوم و فناوری محیط زیست (MEST) رضایت خود را در مورد تصویب لایحه ایمنی زیستی اعلام کرد.
در این خبر همچنین اعلام شده است که قانون ایمنی زیستی 2011(ACT 831) به دنبال ایجاد یک چارچوب قانونی برای فراهم کردن سازمانی برای تنظیم بیوتکنولوژی و ایمنی زیستی در غنا بوجود آمده است. طی بیانیه‌ای در خبرگزاری غنا، وزیر علوم و فناوری محیط زیست توضیح داد که قانون ایمنی زیستی اولین تلاش برای داشتن یک سیاست روشن در استفاده از بیوتکنولوژی است. این قانون زمینه ساز استفاده هرچه بیشتر از بیوتکنولوژی برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی، بهداشت، محیط زیست و صنعت خواهد شد.
این خبر در حالی منتشر می‌شود که در ایران با وجود گذشت بیش از دو سال و نیم از تصویب قانون ایمنی زیستی، نه تنها آیین نامه اجرایی آن تصویب نشده بلکه مجموعه تحت امر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در تلاش است تا آیین نامه‌ای بازدارنده و مغایر قانون ایمنی زیستی را در پشت درهای بسته و به دور از حضور کارشناسان زبده و با سابقه در این حوزه به تصویب برساند که به کرات مورد اعتراض رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران و رئیس انجمن بیوتکنولوژی کشور قرار گرفته است.
محل تاسف است که ایران با وجود پیشرفت‌هایی که در سال‌های اخیر داشته است باید از کشورهایی مانند بورکینافاسو، میانمار، فیلیپین، کنیا، مصر و پاکستان در زمینه تولید و کشورهایی مانند بنگلادش، اوگاندا و غنا در مورد تدوین مقررات و آیین نامه‌های اجرایی قانون ایمنی زیستی خود عقب بیافتد که دلیلی جز کارشکنی مدیران میانی از اجرای قانون ندارد.
گفتنی است در سالی که به عنوان "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" نامگذاری شده است، دولت در حالی 24 میلیارد دلار برای واردات محصولات اختصاص داده است که با وجود در غل و زنجیر و در بند بودن محصولات تراریخته تولید ملی بخش عظیمی از این 24 میلیارد دلار صرف واردات محصولات تراریخته از کشورهای آرژانتین، برزیل، کانادا و آمریکا می‌شود. ایران سالیانه بین 3 تا 6 میلیارد دلار محصول تراریخته (سویا، کنجاله سویا، روغن سویا، ذرت، کلزا و پنبه) وارد کشور می‌کند.
تهیه و تنظیم: نغمه عبیری
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.