دکتر بهزاد قره‌یاضی: دیپلماسی مبتنی بر انجمن‌های علمی متضمن تقویت امنیت ملی است

تهیه و تنظیم: سمیرا کهک-

در نشست مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام و انجمن‌های علمی کشور که در روز یکشنبه پانزدهم مرداد ماه سال 1391 در سالن همایش‌های بین‌المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، یازده نفر از پیش‌کسوتان و روسای فعال انجمن‌های علمی فرصت اظهار نظر و ارائه دیگاه یافتند. دکتر بهزاد قره‌یاضی …

در نشست مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام و انجمن‌های علمی کشور که در روز یکشنبه پانزدهم مرداد ماه سال 1391 در سالن همایش‌های بین‌المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، یازده نفر از پیش کسوتان و روسای فعال انجمن‌های علمی فرصت اظهار نظر و ارائه دیگاه یافتند. دکتر بهزاد قره‌یاضی بنیانگذار پژوهشکده بیوتکنولوژی و رئیس انجمن ایمنی زیستی انتقادات صریحی را به عملکرد خانم دکتر سلطانخواه معاون علم و فناوری رئیس جمهور مطرح کرد. وی با طرح این موضوع که اگر معاون “علم و فناوری” خودش نخواهد به نتایج تحقیقاتی که خودش سفارش داده و خودش آن را تایید کرده و نتایج این تحقیق را رونمایی کرده عمل کند ما از چه کسی انتظار داشته باشیم؟ گفت: “وقتی که نخبگان علمی کشور در طرح ممیزی وضعیت مهندسی ژنتیک کشاورزی در مورد نامناسب و ناشایسته بودن مدیریت وقت بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور به اجماع می‌رسند چرا خانم دکتر این فرد را ارتقا داده و او را به عنوان معاون خود بر می‌گزیند؟ چرا دولت برخلاف سفارش‌ها و حتی “یقه گیری‌” مقام معظم رهبری اعتبارات پژوهشی را اختصاص نمی دهد؟” وی با طرح چند مثال موردی تاکید کرد که مشکل اصلی را مقام معظم رهبری فرموده‌اند که سیاست‌های کلی نظام که به تصویب رسیده اند در مرحله تقنین و اجرا مورد توجه کافی واقع نشده‌اند و به همین دلیل هم علاه بر سایر وظایف، وظیفه “نظارت” بر اجرای سیاست‌های کلی نظام را هم بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار داده‌اند که متاسفانه معلوم نیست که مجمع با کدام مصلحت اندیشی مسئولان را به حال خود رها کرده تا وضعیت کنونی کشو را در حوزه های مختلف به ویژه حوزه علمی برای کشور رقم زنند؟
وی با ارائه مثالی گفت: متاسفانه در نگاه بانک مرکزی انجمن‌های علمی و اساتید پیش کسوتی مثل همین آقای دکتر ایزدیار استاد مسلم بیماری شناسی گیاهی که در کنار من نشسته‌اند با افرادی که برای تفرج به “سواحل جنوبی خلیج فارس” یا “آنتالیا” می‌روند یکسان تلقی شده و به محض قطع اختصاص ارز مسافری ارز مورد نیاز تبادلات علمی بین المللی مورد نیاز اساتید برجسته کشور و انجمن‌های علمی هم قطع شده است گفت: در سال‌های طولانی که اینجانب در مذاکرات بین‌المللی حضور داشتم متوجه موضوعی شدم که برای مدیران ارشد کشور حائز اهمیت است و آن این بود که هرگاه صندلی کشوری در اجلاس‌های علمی و بین‌المللی خالی می‌ماند، به فاصله چند سال آن کشور مورد تهاجم قرار گرفته است که مثال بارز آن افغانستان، عراق، لیبی و حتی سوریه است. وی با تاکید بر اینکه در شرایط حساس کنونی باید با استفاده از دیپلماسی مبتنی بر نهادهای علمی به ویژه نهادهای غیردولتی استمرار توسعه علمی و انتقال فناوری به کشور را تضمین کنیم از مسئولین حاضر در جلسه خواستار حل مشکلات موجود بر سر راه فعالیت‌های بین‌المللی کشور و جلوگیری از گسترش پدیده “خودتحریمی” از سوی برخی مدیران نالایق شد.
تهیه و تنظیم: سمیرا کهک
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.