دروغ محض آقاي صاحبقدم لطفی
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران٬ هجدهمین کنفرانس الکترونیک FAO (The 18th FAO e-mail conference) از پنجم نوامبر شروع شده است و تا دوم دسامبر سال جاری ادامه خواهد داشت. این کنفرانس با عنوان “بررسی محصولات تراریخته در پنج سال آینده در حوزههای کشاورزی٬ جنگلداری٬ دام٬ پروروش آبزیان و بخش کشت و صنعت در …

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران٬ هجدهمین کنفرانس الکترونیک FAO (The 18th FAO e-mail conference) از پنجم نوامبر شروع شده است و تا دوم دسامبر سال جاری ادامه خواهد داشت. این کنفرانس با عنوان "بررسی محصولات تراریخته در پنج سال آینده در حوزههای کشاورزی٬ جنگلداری٬ دام٬ پروروش آبزیان و بخش کشت و صنعت در کشورهای در حال توسعه" در حال برگزاري است. هدف از این کنفرانس اطلاعرسانی درمورد مباحث مربوط به موجودات تغییر یافته ژنتیکی (يا تراريخته) با در نظر گرفتن نوع خاصی از موجودات تراریختهای است که به احتمال زیاد در پنج سال آینده در کشورهای در حال توسعه تجاریسازی خواهند شد. شرکت در این کنفرانس برای همگان آزاد و بدون هزینه است.
هدف این کنفرانس الکترونیک ایجاد فضایی باز برای طیف گستردهای از علاقمندان شامل دانشمندان٬ سازمانهای دولتی و غیر دولتی٬ سیاستگذاران و عموم مردم است تا به بحث و تبادل نظر در مورد مسائل خاص مربوط به بیوتکنولوژی در مواد غذایی و کشاورزی برای کشورهای در حال توسعه بپردازند.
گفتنی است با گذشت پنج روز از شروع این کنفرانس هنوز از شرکت مسئولان و سیاستگذاران بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک در ایران خبری دریافت نشده است. به گزارش مركز اطلاعات بيوتكنولوژي ايران دكتر بهزاد قرهياضي رئيس انجمن ايمني زيستي تنها شركت كننده ايراني در اين كنفرانس است.
گفتني است در حالي دكتر صاحبقدم لطفي به عنوان رئيس ستاد توسعه بيوتكنولوژي و معاونين خانم دكتر سلطانخواه ادعاي پيشرفت در بيوتكنولوژي را دارند كه بر اساس آخرين اطلاعات دريافتي از اين كنفرانس بينالمللي كشورهاي درحال توسعه بسياري مانند فيليپين، تانزانيا، ميانمار، بوركينافاسو، بنگلادش و اوگاندا نيز از ايران جلو افتادهاند و در 5 سال آينده همگي به توليد محصولات تراريخته دست خواهند يافت. اما مصاحبه اخير آقاي عباس صاحبقدم لطفي آب پاكي را روي دست همه دستاندركاران مهندسي ژنتيك ريخت و به دروغ اعلام كرد كه اولين برنج تراريخته جهان كه توسط ايران در سال 1383 به توليد انبوه و تجاري سازي رسيده است هنوز مراحل تحقيقاتي را طي ميكند". طي تماسي كه با دكتر قرهياضي مجري طرح برنج تراريخته در اين مورد داشتيم وي به خبرنگار مركز اطلاعات بيوتكنولوژي ايران گفت: "دروغهاي آقايان تمامي ندارد! آقاي لطفي نه سررشتهاي در موضوع مهندسي ژنتيك دارند و نه ارادهاي براي توليد محصولات تراريخته دارند. ايشان به دروغ اعلام ميكنند كه برنج تراريخته مراحل تحقيقاتي را طي ميكند در حالي كه به شهادت دهها هزار سايت داخلي و خارجي و مستندات تاريخي اين محصول در سال 1383 و پس از كسب كليه مجوزهاي لازم تجاري سازي شده و كشاورزان زيادي آن را كشت كردند. اما از روز روي كار آمدن آقاي لطفي و آقاي خيام نكويي مبارزه بي امان آنها با مهندسي ژنتيك كشاورزي شروع شد و اينجانب در اين مدت حتي اجازه تحقيق هم برروي برنج تراريخته نداشتهام پس اين پژوهش را چه كسي انجام مي دهد؟؟؟ آقايان كشور را به قهقراي تاريخي در عقب ماندگي مهندسي ژنتيك كشاورزي انداختهاند و موجب شدهاند در اين زمينه از بوركينافاسو، اوگاندا، ميانمار و بنگلادش هم عقب بيفتيم!". دكتر قرهياضي اعلام كرد كه در آينده نزديك طي كنفرانسي مطبوعاتي عملكرد معاونين خانم سلطانخواه و آقاي عباس صاحبقدم لطفي و ساير مديران مياني را در حوزه مهندسي ژنتيك كشاورزي را براي اطلاع عموم به ويژه سياستگذاران تشريح خواهد كرد و از روابط پشت پرده اين مديران با يكديگر پرده برخواهد داشت.
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران