افزایش 57 درصدی تولید پنبه در بورکینافاسو به علت استفاده از مهندسی ژنتیک/ بورکینافاسو جلوتر از ایران!

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، بر اساس اعلام اتحادیه ملی تولیدکنندگان پنبه بورکینافاسو (UNPCB)، تولید پنبه بورکینافاسو برای سال 2012 (که شامل ژانویه سال 2013 نیز می‌شود) به دلیل استفاده تعداد زیادی از کشاورزان که استفاده از پنبه تراریخته …

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، بر اساس اعلام اتحادیه ملی تولیدکنندگان پنبه بورکینافاسو (UNPCB)، تولید پنبه بورکینافاسو برای سال 2012 (که شامل ژانویه سال 2013 نیز می‌شود) به دلیل استفاده تعداد زیادی از کشاورزان که استفاده از پنبه تراریخته (تغییریافته ژنتیکی) را پذیرفته‌اند، حدود 5/57 درصد افزایش یافته است. در مقایسه با تولید پنبه در سال گذشته (2011-2012) که حدود 400 هزار تن برآورد شده است، تولید این کشور برای سال 2012-2013 تا حدود 630 هزار تن افزایش یافته است.

بورکینافاسو که به پنبه به عنوان یکی از صادرات عمده خود متکی است از نخستین کشورهایی در آفریقا بود که کشت تجاری پنبه تراریخته را تصویب کرد. دولت این کشور مجوز کشت پنبه Bt مونسانتو را در سال 2008 صادر کرد. تولید بیش از حد انتظار این کشور می‌تواند مجموع تولید منطقه‌ای را برای غرب آفریقا در سال 2013 افزایش دهد. در یک نظرسنجی در ماه آوریل در شش کشور غرب آفریقا تولیدکنندگان پیش‌بینی رشد 29 درصدی (به میزان 500/738/1 تن) پنبه را برای سال 2012-2013 داشتند.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت‌های زیر مراجعه کنید.

http://www.fibre2fashion.com/news/textile-news/newsdetails.aspx?news_id=120666 and http://www.sharenet.co.za/news/Burkina_Faso_cotton_output_soars_575_pct_due_to_GMOs_producers/c1c24aabd780db9068e132867b233950.

گفتنی است در حالی رئیس ستاد توسعه زیست فناوری و معاونین خانم دکتر سلطانخواه در معاونت علم و فناوری از پیش رفت‌های علمی کشور و رتبه نخست منطقه (؟!) در بیوتکنولوژی سخن می‌گویند که ایران از سال 1378 پروژه تولید پنبه تراریخته را قبل از هر کشور دیگری آغاز کرده و در سال 1384 آماده انجام آزمایشات مزرعه‌ای و انتقال صفت مقاومت به واریته‌های پنبه ایرانی بود که با به روی کار آمدن آقای خیام نکویی (معاون فعلی دکتر سلطانخواه) و مدیران میانی دانایی ستیز و فناوری هراس در حوزه‌های بیوتکنولوژی و کشاورزی تولید این محصول به محاق رفت و تولید تنها محصول برنج تراریخته جهان نیز متوقف شد. اکنون معلوم نیست با سرعت شگرفی که کشورهایی همچون بورکینافاسو با استفاده از بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک در تولید محصولات کشاورزی یافته‌اند ادعاهای آقای صاحبقدم لطفی با کدام مقیاس قابل سنجش است؟

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.