اصرار دکتر عباس صاحبقدم لطفی بر تخلیه دفتر انجمنهای منتقد وی
روابط عمومي انجمنهاي بيوتكنولوژي و ايمني زيستي- در پي انتشار انتقادهای انجمنهاي علمي-تخصصي بيوتكنولوژي و ايمني زيستي از سوء مديريت در زيستفناوري در كشور و از جمله در ستاد توسعه زيست فناوري، رئيس پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيستفناوري دستورتعطيلي دفاتر اين دو انجمن در …
انجمنهاي علمي متعددي در طول سالهاي گذشته نسبت به عدم بهرهمندي كشور از زيست فناوري به دليل وضعيت حاكم بر مديريت بيوتكنولوژي كشور هشدار داده بودهاند. در طول ۶ سال گذشته مسئولين ستاد مزبور نيز به هيچوجه پاسخگوي اعتراضات رسمي به عدم شفافيت در توزيع بودجهها، تصويب طرحها و بيتحركي آن در مقابل مشكلات عديده زيست فناوران كشور نبوده است. در عمل، معترضين و منتقدين با انواع تضييقات و پرونده سازيها مواجه بودهاند. در واقع، شواهد و قراين حاكي ازآن است كه معدود افرادي با زيركي خاصي سررشته امور در موقعيتهاي كليدي مديريت بيوتكنولوژي را به دست گرفته و مانع برخورداري كشور از توسعه فناوريهاي زيستي ميشوند.
به نظر ميرسد اين اقدام غيرمعمول و برخلاف اخلاق حرفهاي انتخاب، آخرين روزهاي سال براي اين اقدام غير معمول و غيرقانوني با انگيزه سلب امكان پيگيري موضوع از طريق مراجع ذيصلاح يا مراجعه به مقامات ارشد صورت گرفته است.
دفاتر اين دو انجمن با توافق روساي پژوهشگاه از ۱۲ سال پيش در اين پژوهشگاه داير بوده است. اين گونه اقدامات بدون توجه به تكليف دولت به حمايت از انجمنهاي علمي بر طبق برنامه توسعه پنجم بوده و صدور دستور تخليه فوري مبين ميزان تقيد و احترام به بزرگترين جوامع علمي كشور است كه قطعا مورد تاييد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و هيچ كس در عرف جامعه علمي نيست.
البته سوالات انجمنها در مورد نحوه تخصيص بودجهها و عدم اجراي سياستها و برنامههای مندرج در اسناد بالادستي نظام همچنان باقي است و اين انجمنها به مسئوليت خود پايبند بوده و با رجوع به مراجع ذيربط خواستههاي جامعه زيست فناوران كشور را پيگيري خواهند كرد.
اينها در حالي است كه انتظار ميرفت در اين زمان كه همگان توان خود را براي برگزاري هر چه بهتر هشتمين همايش ملي زيست فناوري در تيرماه ۹۲ در اختيار ميگذارند، مديريت پژوهشگاه نيز به عنوان كانون ملي زيست فناوري كشور بيشترين مشاركت را میکرد.
روابط عمومي انجمنهاي بيوتكنولوژي و ايمني زيستي