مهندسی ژنتیک به احیای درخت بلوط آمریکایی کمک می‌کند.

ترجمه و تنظیم: نغمه عبیری- بعد از سال‌ها مشکلات ناشی از سوختگی درختان بلوط در اثر قارچ Cryphonectria parasitica، پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که درخت بلوط آمریکایی ممکن است توسط مهندسی ژنتیک احیا شود. دکتر ویلیام پاول از دانشگاه …

بعد از سال‌ها مشکلات ناشی از سوختگی درختان بلوط در اثر قارچ Cryphonectria parasitica، پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که درخت بلوط آمریکایی ممکن است توسط مهندسی ژنتیک احیا شود. دکتر ویلیام پاول از دانشگاه ایالتی نیویورک و دانشگاه اسکات مرکل جورجیا در سال 1990 مطالعه در مورد حفاظت ژنتیک درخت بلوط آمریکایی را آغاز کرد. دکتر پاول متوجه شد که بیشتر علائم سوختگی بلوط مربوط به اسید اگزالیک تولید شده توسط قارچ C. Parasitica در طول رشد است. وی همچنین متوجه شد که گندم دارای آنزیمی است به نام اگزالات اکسیداز که اسید اگزالیک را سم‌زدایی می‌کند. دکتر پاول به همراه تیمی پژوهشی ژن مسئول بیان اگزالات اکسیداز را از گندم به بلوط منتقل کرد. در ادامه آنها دریافتند که بیان ژن اگزالات اکسیداز باعث افزایش مقاومت به سوختگی ناشی از قارچ می‌شود.

در ماه می سال جاری وزارت کشاورزی آمریکا بر روی کشت آزمایشگاهی سه اصله از این درختان نظارت كرد. اگر این طرح با موفقیت روبرو شود بنیاد طرح سلامت جنگل (FHI) برای دریافت اجازه کاشت درختان بلوط تراریخته در محیط طبیعی اقدام خواهد کرد. تیم پژوهشی امیدوار است در آینده بتواند از این مدل برای احیای گونه‌های در خطر مانند درخت نارون، درخت زبان گنجشک و درخت صنوبر که به شوکران شرقی معروف است، استفاده کند.

برای آگاهی از جزئیات بیشتر این طرح سایت زیر را ببينيد.

http://www.economist.com/news/science-and-technology/21577033-gm-species-may-soon-be-liberated-deliberately-wildwood?fsrc=scn/tw_ec/into_the_wildwood

ترجمه و تنظیم: نغمه عبیری

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.