دامدار مسلحی که به پلنگ شلیک نکرد

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران- چندی پیش یک پلنگ ایرانی با حمله به یک گله دام اهلی در منطقه هشتاد پهلوی لرستان تعداد زیادی بز اهلی را در هم درید اما دامدار لرستانی که مسلح بود به جای شلیک به این گونه ارزشمند ماجرا را به اداره محیط زیست لرستان اطلاع داد…

چندی پیش یک پلنگ ایرانی با حمله به یک گله دام اهلی در منطقه هشتاد پهلوی لرستان تعداد زیادی بز اهلی را در هم درید اما دامدار لرستانی که مسلح بود به جای شلیک به این گونه ارزشمند ماجرا را به اداره محیط زیست لرستان اطلاع داد.

مهندس محمدحسین بازگیر مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: با اطلاع این دامدار به اداره محیط زیست، بلافاصله محیط بان منطقه و کارشناسان این اداره به محل اعزام شده و ضمن بررسی حادثه و تایید حمله پلنگ، نسبت به تهیه گزارش و تنظیم صورتجلسه اقدام و مشخص شد ۴۴ راس بز اهلی بر اثر حمله پلنگ تلف شده‌اند.

مهندس بازگیر افزود: از طرفی از حضور پلنگ در این منطقه خوشحال و از سوی دیگر نگران تکرار حادثه و وارد آمدن آسیب از سوی دامداران به این گونه جانوری ارزشمند بودیم، از این رو ضمن تشکیل پرونده درصدد جبران خسارت وارده به این دامدار هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان ضمن تقدیر از این دامدار در خودداری از وارد آوردن آسیب به پلنگ، اظهار کرد: از تمام دامداران تقاضا داریم در صورت حمله حیوانات وحشی از قبیل پلنگ، گرگ و غیره در اولین اقدام با اداره محیط زیست منطقه تماس بگیرند تا هم جرمی را مرتکب نشوند و هم بتوانند خسارت وارده به دام‌هایشان را مطالبه کنند.

نکته قابل تامل این است که نوروز حیدری دامدار خسارت دیده با وجود بروز خسارت سنگین به دام‌هایش و از دست دادن بیش از یک سوم از گله خود و در اختیار داشتن اسلحه مجاز، آسیبی به پلنگ وارد نکرد.

حیدری که تمام لذت کارش را در طبیعت بکر و گونه‌های جانوری کم نظیر کوه هشتاد پهلو می‌داند در این باره گفته است: قبلا هم پلنگ را در این کوه دیده بودم، این حیوان خیلی زیباست، تا از نزدیک آن را نبینید متوجه زیبایی آن نمی‌شوید و اگر تمام دام‌های من را می‌خورد باز هم هرگز به سمتش تیر نمی‌انداختم. این منطقه خیلی بکر و زیباست، من از طبیعت زادگاهم لذت می‌برم اما طبیعت هر چقدر بکر و زیبا باشد بدون جاندارانش هیچ لطفی ندارد. در سال‌های گذشته تعداد خیلی زیادی خرس در این کوه‌ها زندگی می‌کرد اما مردم همه را کشتند و در حال حاضر حتی یک خرس هم در این منطقه وجود ندارد.

منبع: پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران نیز ضمن تقدیر از رفتار شایسته این دامدار امیدوار است با ترویج این فرهنگ میان مردم و حمایت سازمان حفاظت محیط زیست از گونه‌های جانوری در حال انقراض، دیگر شاهد از بین رفتن گونه‌های ارزشمند نباشیم.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.