دکتر زند: آغاز نخستین آزمایش میدانی سه گیاه برنج، پنبه و سیبزمینی/ تنها راه تولید غذا، افزایش بهرهوری از طریق تحقیقات
در نشست وزیر جهاد کشاورزی و مدیران ارشد این وزارتخانه با رئیس جمهوری، دکتر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از آغاز نخستین آزمایش میدانی سه گیاه برنج، پنبه و سیبزمینی خبر داد…
دکتر روحانی در ابتدای این جلسه گفت: "بخشي از استقلال اقتصادی کشور در بخش کشاورزی و آنچه که رهبری معظم انقلاب در سياستهای اقتصاد مقاومتی اشاره کردند، در تأمين کالاهای اساسی بخش کشاورزی است. انشاءالله با حمايتی که دولت از بخش کشاورزی خواهد کرد، شاهد شکوفايی در اين بخش و در ساير زمينهها از جمله بهرهوری آب و خاک، حفظ جنگلها و مراتع و توسعه در بخش آبزيان خواهيم بود".
رئیس جمهور تاکید کرد: "تا زمانی که فرهنگ درست توليد کردن بهخوبی تبيين و اجرايی نشود، نمیتوان در اقتصاد بهطور عام و در کشاورزی بهطور خاص، گامهای شاخص و اثرگذاری برداشت".
در ادامه این نشست دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز افزایش بودجه تحقیقات کشاورزی را به منظور توسعه بخش ضروری خواند و گفت: "تنها راه تولید غذا، افزایش بهرهوری است که از طریق تحقیقات امکان پذیر است".
وی افزود: :در ایران تنها نیم درصد از تولیدات ناخالص داخلی به تحقیقات اختصاص مییابد در حالی که کشور ترکیه 9 درصد تولیدات ناخالص داخلی خود را به تحقیقات اختصاص داده است. دکتر زند در همین حال رشد سرمایه گذاری در بخش تحقیقات کشاورزی را در 10 سال گذشته صفر درصد اعلام کرد".
وی تصریح کرد: "آنچه که در اختیار داریم، بودجه جاری است و این مساله موجب شده بخش تحقیقات و موسسههای تحقیقاتی، آسیب پذیر شود".
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه، وعده داد تا پایان امسال 12 دستاورد مهم از سوی این سازمان ارایه شود.
وی معرفی 20 رقم از درختان سریعالرشد برای زراعت چوب در سطح 500 هزار هکتار و آغاز نخستین آزمایش سه گیاه تراریخته برنج، پنبه و سیب زمینی را از جمله اقدامهای سال جاری این سازمان برشمرد.
این مقام مسوول در همین حال خواستار حمایت دولت از نوسازی تحقیقات کشاورزی، راهاندازی شبکه رادیو و تلویزیون کشاورزی و حضور رییس جمهوری در رونمایی یکی از دستاوردهای تحقیقاتی کشاورزی شد.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی- ایرنا