آیا واردات محصولات تراریخته صحیح است و تولید آن غلط؟
عباس رجایی در نشست هماندیشی کنگره ملی ژنتیک از عدم اجرای قانون ایمنی زیستی و کارشکنیهای برخی افراد و دستگاهها انتقاد کرد و گفت: قانون ایمنی زیستی جزو مترقیترین قوانین ملی ایران است و تنها قانونی است که …
عباس رجایی در نشست هماندیشی کنگره ملی ژنتیک از عدم اجرای قانون ایمنی زیستی و کارشکنیهای برخی افراد و دستگاهها انتقاد کرد و گفت: قانون ایمنی زیستی جزو مترقیترین قوانین ملی ایران است و تنها قانونی است که در مستنداتش تمام موارد ذکر شده مورد تایید تمامی دستگاهها و عوامل اجرایی مربوطه آنها بوده است و بر سر هیچ قانونی چنین توافق جامعی وجود نداشته است. آیین نامه تصویب شده خلاف قانون است و ما پس از پیگیری دلایل عدم اجرای قانون ایمنی زیستی گزارشی تهیه کردیم که در صحن علنی مجلس قراﺋت شد و بعد از تایید مجلس برای رسیدگی به تخلف دستگاههای مربوطه به قوهقضاییه ارسال شد.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه گالیلهها را نباید به دار کشید گفت: سازمان حفاظت محیط زیست اگر ادعایی دارد مستندات علمی و تخصصی قابل قبول ارائه کند. وی ادامه داد: صرف تکیه کردن به معدودی مطالب غیر علمی و تایید نشده ملاک مخالفت نیست و بنده شخصا در برابر افراد غیرعلمی ایستادهام. ما باید سهم 30 درصدی از تولید غذای حلال را داشته باشیم در حالیکه خودمان واردکننده هستیم و کشوری نظیر چین در تولید غذای حلال از ما پیشی گرفته است.
رجایی تاکید کرد: همان کسانی که مدعی ضرر و زیان محصولات تراریخته هستند بر روی مبادی ورودی کشور کنترل نداشتهاند و سوالی که به ذهن میرسد این است که آیا واردات صحیح است و تولید غلط؟ باید تلاش کنیم تا تاکیدات رهبری در موارد سهگانه که شامل جایگاه علم، اقتصاد مقاومتی و فرهنگ است مورد توجه قرار گیرد. وی با ذکر این مورد که نداشتن منابع دلیل مناسبی برای توجیه واردات نیست عنوان کرد: واردات سادهترین و غمانگیزترین راه ممکن است. وی با ذکر این مطلب که افزایش ظرفیتها ضروری است گفت: برای ایجاد ظرفیت باید به علوم روز مجهز شد و همین کنگره و یا همایشهای مشابه زمینهساز ظرفیتهای علمی است. نباید مانع پژوهشگران شد و باید شرایط مناسب برای فعالیت در حیطه بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی ایجاد شود تا جبران عقبماندگیها با سرعت هرچه تمام صورت گیرد.
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران