سیبزمینیهایی که چند ژن به آنها منتقل شده است نسبت به بیماری قارچی بادزدگی مقاومتر هستند.
ترجمه و تنظیم: زهرا حاجتپور- نتایج مطالعات میدانی پژوهشگران دانشگاه گنت، VIB، با همکاری موسسه تحقیقات کشاورزی و شیلات (ILVO) بر روي سیبزمینی تراریخته در مجله …
نتایج مطالعات میدانی پژوهشگران دانشگاه گنت، VIB، با همکاری موسسه تحقیقات کشاورزی و شیلات (ILVO) بر روي سیبزمینی تراریخته در مجله Crop Protection منتشر شد. آزمایشهاي مزرعهای سیبزمینیهای تراریخته در بلژیک و هلند به منظور بررسی کارایی انتقال یک الی سه ژن به سیبزمینی برای ايجاد مقاومت نسبت به بیماری بادزدگي که توسط گونه قارچ مهاجم Phytophtora رخ میدهد انجام شد. نتایج اين بررسيها نشان داد كه ژنهای مورد مطالعه تأثير متفاوتی در ايجاد مقاومت نسبت به قارچ عامل بیماری داشتند. پژوهشگران مجموعهي خاصي از ژنها را در سه گونه Solanum venturii، Solanum stoloniferum وSolanum bulbocastanum شناسایی کردهاند که بیشترین مقاومت را نسبت به بیماری بادزدگي به وجود آوردهاند.
نتایج مطالعات میدانی پژوهشگران دانشگاه گنت، VIB، با همکاری موسسه تحقیقات کشاورزی و شیلات (ILVO) بر روي سیبزمینی تراریخته در مجله Crop Protection منتشر شد. آزمایشهاي مزرعهای سیبزمینیهای تراریخته در بلژیک و هلند به منظور بررسی کارایی انتقال یک الی سه ژن به سیبزمینی برای ايجاد مقاومت نسبت به بیماری بادزدگي که توسط گونه قارچ مهاجم Phytophtora رخ میدهد انجام شد. نتایج اين بررسيها نشان داد كه ژنهای مورد مطالعه تأثير متفاوتی در ايجاد مقاومت نسبت به قارچ عامل بیماری داشتند. پژوهشگران مجموعهي خاصي از ژنها را در سه گونه Solanum venturii، Solanum stoloniferum وSolanum bulbocastanum شناسایی کردهاند که بیشترین مقاومت را نسبت به بیماری بادزدگی به وجود آوردهاند.
پژوهشگران بر مبناي یافتههای این پژوهش دریافتهاند که برای اصلاح سیبزمینیها باید تركيب گستردهاي از ژنهای مقاومت طبیعی را در ارقام جديد قرار داد كه حداقل شامل سه ژن است ولي چهار يا پنج ژن مقاومت بهتر هم هست. همچنين این ژنها باید به حد كافي متفاوت از همدیگر باشند. راهكار استراتژيك برای ايجاد مدیریت مقاومت پایدار آن است كه ترکیب ژنهاي مورد استفاده در ارقام جدید دائماً تغییر کند.
اطلاعات بیشتر را در VIB مطالعه کنید.
منبع: CBU