حفاظت از منابع طبیعی دستاورد فناوری پنبه تراریخته
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران- رضا قنبری، کشاورز گرمساری، در گفتگو با خبرنگار مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران از کشت آزمایشی میدانی پنبه تراریخته خبر داد. وی که در حدود پنج سال است به زیتونکاری مشغول است، در فصل زراعی جاری نیز پس از وقفهای چند ساله اقدام به کشت مجدد پنبه کرده است. قنبری در پاسخ به این پرسش که پیش از این چه عاملی باعث شد کشت پنبه را رها کند گفت: کمآبی، مبارزه با آفات و عملکرد کم ارقام رایج از عواملی هستند که باعث میشود کشت پنبه اصلا مقرون به صرفه …
رضا قنبری، کشاورز گرمساری، در گفتگو با خبرنگار مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران از کشت آزمایشی میدانی پنبه تراریخته خبر داد. وی که در حدود پنج سال است به زیتونکاری مشغول است، در فصل زراعی جاری نیز پس از وقفهای چند ساله اقدام به کشت مجدد پنبه کرده است.
قنبری در پاسخ به این پرسش که پیش از این چه عاملی باعث شد کشت پنبه را رها کند گفت: کمآبی، مبارزه با آفات و عملکرد کم ارقام رایج از عواملی هستند که باعث میشود کشت پنبه اصلا مقرون به صرفه نباشد. او همچنین اظهار داشت آفات پنبه در منطقه شامل سنک، شته و کرم غوزه در منطقه هستند که برای مبارزه با آنها در مجموع سه تا چهار مرتبه سمپاشی انجام میشود و هزینه آن تقریبا 250 هزار تومان خواهد بود. این کشاورز افزود: میانگین عملکرد ارقام مختلف پنبه معمولی بین 1 تا 5/1 تن در هکتار است و با در نظر گرفتن سایر هزینهها از جمله هزینه کارگری برای وجین و برداشت محصول ، سود حاصل از کشت هر هکتار پنبه به یک ملیون تومان میرسد.
این پنبه کار گرمساری در ادامه صحبتهای خود با اشاره به کشت پنبه تراریخته در فصل زراعی جاری، گفت: عملکرد این رقم پنبه تا کنون سه برابر ارقام معمولی بوده است و برای کرم غوزه حتی یک بار هم سم پاشی انجام نشده و آلودگی به این آفت هم در سطح مزرعه دیده نشده است. قنبری همچنین به نیاز آبی کمتر پنبه تراریخته نیز اشاره کرد و افزود: پنبه تراریخته در مجموع هفت نوبت آبیاری میشود و برداشت هم زودتر انجام میگیرد، در حالی که پنبه معمولی حداقل ده بار آبیاری میشد.
شایان ذکر است کشت آزمایشی پنبه تراریخته در حال حاضر در استانهای گلستان، مرکزی و هرمزگان در حال انجام است.