80 درصد محصولات آمریکا تراریخته است

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از فرصت نیوز – اسکندر امیدی نیا، دانشیار انستیتو تحقیقات پاستور در در جمع خبرنگاران حاضر در کارگاه آموزشی آشنایی با مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی گفت: «معاهده ایمنی‌زیستی در سال 2000 در شهر کارتاهنای کلمبیا (آمریکای جنوبی) نهایی شد که در آن موقع 67 کشور از جمله ایران عضو این معاهده شدند. در حال حاضر از 194 کشور دنیا 170 کشور به پروتکل کارتاهنا پیوسته‌اند …

 

اسکندر امیدی نیا، دانشیار انستیتو تحقیقات پاستور در در جمع خبرنگاران حاضر در کارگاه آموزشی آشنایی با مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی گفت: «معاهده ایمنی‌زیستی در سال 2000 در شهر کارتاهنای کلمبیا (آمریکای جنوبی) نهایی شد که در آن موقع 67 کشور از جمله ایران عضو این معاهده شدند. در حال حاضر از 194 کشور دنیا 170 کشور به پروتکل کارتاهنا پیوسته‌اند. ماده 15 این پروتکل به ارزیابی خطر برای هر رخداد ژنتیکی و ماده 16 آن به مدیریت خطر، ماده 18 نحوه به‌کارگیری و حمل‌و‌نقل و بسته‌بندی مواد تراریخته، ماده 23 به آگاهی و مشارکت عمومی، ماده 26 به ملاحظات اجتماعی و اقتصادی و ماده 33 آن به نظارت و گزارش‌دهی تأکید دارد.»

دانشیار انستیتو تحقیقات پاستور اضافه کرد: «مقررات کنترل ایمنی‌ زیستی نیز در 37 ماده تهیه شده و در آمریکا مواد نوترکیب و هورمون‌های رشد که در صنعت دام و طیور استفاده می‌شوند، سودهای میلیارد دلاری را برای شرکت‌های بزرگ آمریکایی به همراه دارد. همچنین 80 درصد محصولات کشاورزی در آمریکا به‌صورت تراریخته تولید می‌شود. این شرکت‌های چند ملیتی می‌خواهند همچنان انحصار تولید محصولات تراریخته را در اختیار خود داشته باشند و از دستیابی کشورهای کوچک‌تر به فناوری مهندسی ژنتیک جلوگیری می‌کنند. تولید هورمون در کارخانه‌های پیشرفته نیاز به میلیاردها دلار هزینه دارد اما به‌وسیله گیاهان تراریخته می‌توان هورمون مورد نیاز را به روش خیلی ارزان و آسان تولید کرد».

گفتنی است این کارگاه آموزشی صبح پنجشنبه، 23 مهرماه در کلاردشت مازندران برگزار شد.

منبع: فرصت نیوز

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.