محصولات تراریخته، هزینه ها را به شدت کاهش می دهد
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از خبرگزاری موج- به گفته فدراسیون بین المللی تولیدکنندگان شیر، «جانا لیدبک» که یک تولید کننده خوراک دام است، بیوتکنولوژی را عامل موثر و بی نظیر در موفقیت خود می داند و معتقد است که این فناوری، راندمان مزرعه آنها را افزایش داده و موجب ماندگاری او و همسرش در این کسب و کار شده است. لیدبک، چندین دلیل موجه برای استفاده از محصولات تغییر یافته ژنتیکی دارد. او وقتی میبیند در حومه ورمونت (یکی از ایالتهای منطقه نیوانگلند …
به گفته فدراسیون بین المللی تولیدکنندگان شیر، «جانا لیدبک» که یک تولید کننده خوراک دام است، بیوتکنولوژی را عامل موثر و بی نظیر در موفقیت خود می داند و معتقد است که این فناوری، راندمان مزرعه آنها را افزایش داده و موجب ماندگاری او و همسرش در این کسب و کار شده است.
لیدبک، چندین دلیل موجه برای استفاده از محصولات تغییر یافته ژنتیکی دارد. او وقتی میبیند در حومه ورمونت (یکی از ایالتهای منطقه نیوانگلند در شمال شرق آمریکا) قوانینی برخلاف GMO (تراریخته) وجود دارد، اظهار ناامیدی میکند. لیدبک که 200 قطعه زمین را به همراه شوهر و دو پسرش اداره میکند، به عنوان عضوی از فدراسیون تولیدکنندگان شیر و عضو انجمن کشاورزان میگوید: قطعا محصولات تغییریافته ژنتیکی، برای مصرفکنندگان و محیط زیست هیچگونه ضرری نخواهد داشت، بلکه این تکنولوژی میتواند نقشی حیات بخش و مفید در کشاورزی مدرن داشته باشد.
از آنجایی که کشاورزان سعی در به دست آوردن محصول بیشتر در مساحت کمتر زمین دارند و هدفشان، به کارگیری کمتر آب و آفت کشهاست، بیوتکنولوژی می تواند به کمکشان آمده و آنها را در رسیدن به اهدافشان یاری دهد.
لیدبک بیان میکند: محصولاتی که با این روش عمل میآیند، بسیار کارآمد و مناسب برای خوراک دام و تولید شیر هستند. زیرا بدون هیچ دغدغهای میتوانند در هر وقت از سال، حیوانات را به راحتی تغذیه کنند. این در حالی است که کشاورزان دیگر، همیشه نگران زمین مناسب برای کشت و تغذیه علوفه برای دام هستند.
به گفته این فعال کشاورزی، بیوتکنولوژی ما را قادر می سازد که با استفاده کمتر از آفت کشها و کودهای شیمیایی، به تاثیرات محیطی گوش داده و کمتر به خاک و گیاه صدمه بزنیم. این به معنای آن است که کشاورز، زمان کمتری را با ماشین آلات خود روی زمین سپری میکند. بنابراین فرسودگی خاک به تعویق افتاده و نقش کربن در بستر رشد گیاه کمرنگ تر خواهد بود. در نهایت محصولی سالمتر و بیعیب و نقصتر به بازار عرضه میشود.
وی همچنین اظهار میکند: محصولات غیرتراریخته، گرانتر هستند؛ زیرا هزینه بیشتری در مراحل مختلف تولید از جیب کشاورز کم میکند. وی به عنوان مثال، میافزاید: عدم استفاده از محصولات تراریخته، علاوه بر هزینههای چرای گوسفند و ذخیره علوفه، بالغ بر 48هزار دلار در یک سال، برای او هزینه اضافی خواهد داشت.
لیدبک ادامه میدهد: ضمن اینکه به واسطه بهرهبرداری از محصولات تراریخته، استفاده از آفت از نظر این کشاورز، بیوتکنولوژی راهکارهایی قابل تامل برای حل مسائل مختلف مانند مقاومت در برابر خشکسالی، بالا بردن قوت محصول و همچنین مقاومت در مقابل بیماریها و آفات را ارائه میدهد. شاید هم مهندسی ژنتیک، پاسخهایی جهت ریشه کنی امراضی مانند ایبولا برای انسان در آینده داشته باشد.
لیدبک و کشاورزان دیگری که با او هم عقیده هستند، تلاشهای بسیاری برای فرهنگسازی استفاده از محصولات تراریخته انجام دادهاند.
او میگوید: قوانینی که برخلاف GMO وضع شدهاند به ضرر تولیدکنندگان و مصرفکنندگان خواهد بود. این قوانین باعث می شود که هزینه های تولید و فروش بدون هیچ دلیلی افزایش یابد. در حالی که میتوان با استفاده از تراریخته، در هزینهها صرفهجویی و مبلغ اضافی را در جاهای مفیدتری سرمایهگذاری کرد.
لیدبک در پایان عنوان میکند: من هیچ علاقهای برای صرف پول بیشتر در راستای استفاده از غذاهای غیرتراریخته که از نظر تغذیهای سود آن چنانی نداشته و برای محیط زیست هم خطرناک هستند، ندارم.
منبع: خبرگزاری موج