محصولات تراریخته، هزینه ها را به شدت کاهش می دهد

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از خبرگزاری موج- به گفته فدراسیون بین المللی تولیدکنندگان شیر، «جانا لیدبک» که یک تولید کننده خوراک دام است، بیوتکنولوژی را عامل موثر و بی نظیر در موفقیت خود می داند و معتقد است که این فناوری، راندمان مزرعه آن‎ها را افزایش داده و موجب ماندگاری او و همسرش در این کسب و کار شده است. لیدبک، چندین دلیل موجه برای استفاده از محصولات تغییر یافته ژنتیکی دارد. او وقتی می‎بیند در حومه ورمونت (یکی از ایالت‎های منطقه نیوانگلند …

 

به گفته فدراسیون بین المللی تولیدکنندگان شیر، «جانا لیدبک» که یک تولید کننده خوراک دام است، بیوتکنولوژی را عامل موثر و بی نظیر در موفقیت خود می داند و معتقد است که این فناوری، راندمان مزرعه آن‎ها را افزایش داده و موجب ماندگاری او و همسرش در این کسب و کار شده است.

لیدبک، چندین دلیل موجه برای استفاده از محصولات تغییر یافته ژنتیکی دارد. او وقتی می‎بیند در حومه ورمونت (یکی از ایالت‎های منطقه نیوانگلند در شمال شرق آمریکا) قوانینی برخلاف GMO (تراریخته) وجود دارد، اظهار ناامیدی می‎کند. لیدبک که 200 قطعه زمین را به همراه شوهر و دو پسرش اداره می‎کند، به عنوان عضوی از فدراسیون تولیدکنندگان شیر و عضو انجمن کشاورزان می‎گوید: قطعا محصولات تغییریافته ژنتیکی، برای مصرف‎کنندگان و محیط زیست هیچ‎گونه ضرری نخواهد داشت، بلکه این تکنولوژی می‎تواند نقشی حیات بخش و مفید در کشاورزی مدرن داشته باشد.

از آنجایی که کشاورزان سعی در به دست آوردن محصول بیشتر در مساحت کمتر زمین دارند و هدفشان، به کارگیری کمتر آب و آفت کش‎هاست، بیوتکنولوژی می تواند به کمکشان آمده و آن‎ها را در رسیدن به اهداف‎شان یاری دهد.

لیدبک بیان می‎کند: محصولاتی که با این روش عمل می‎آیند، بسیار کارآمد و مناسب برای خوراک دام و تولید شیر هستند. زیرا بدون هیچ دغدغه‎ای می‎توانند در هر وقت از سال، حیوانات را به راحتی تغذیه کنند. این در حالی است که کشاورزان دیگر، همیشه نگران زمین مناسب برای کشت و تغذیه علوفه برای دام هستند.

به گفته این فعال کشاورزی، بیوتکنولوژی ما را قادر می سازد که با استفاده کمتر از آفت کش‎ها و کودهای شیمیایی، به تاثیرات محیطی گوش داده و کمتر به خاک و گیاه صدمه بزنیم. این به معنای آن است که کشاورز، زمان کمتری را با ماشین آلات خود روی زمین سپری می‎کند. بنابراین فرسودگی خاک به تعویق افتاده و نقش کربن در بستر رشد گیاه کمرنگ تر خواهد بود. در نهایت محصولی سالم‎تر و بی‎عیب و نقص‎تر به بازار عرضه می‎شود.

وی همچنین اظهار می‎کند: محصولات غیرتراریخته، گران‎تر هستند؛ زیرا هزینه بیشتری در مراحل مختلف تولید از جیب کشاورز کم می‎کند. وی به عنوان مثال، می‎افزاید: عدم استفاده از محصولات تراریخته، علاوه بر هزینه‎های چرای گوسفند و ذخیره علوفه، بالغ بر 48هزار دلار در یک سال، برای او هزینه اضافی خواهد داشت.

لیدبک ادامه می‎دهد: ضمن اینکه به واسطه بهره‎برداری از محصولات تراریخته، استفاده از آفت از نظر این کشاورز، بیوتکنولوژی راهکارهایی قابل تامل برای حل مسائل مختلف مانند مقاومت در برابر خشکسالی، بالا بردن قوت محصول و همچنین مقاومت در مقابل بیماری‎ها و آفات را ارائه می‎دهد. شاید هم مهندسی ژنتیک، پاسخ‎هایی جهت ریشه کنی امراضی مانند ایبولا برای انسان در آینده داشته باشد.

لیدبک و کشاورزان دیگری که با او هم عقیده هستند، تلاش‎های بسیاری برای فرهنگسازی استفاده از محصولات تراریخته انجام داده‎اند.

او می‎گوید: قوانینی که برخلاف GMO وضع شده‎اند به ضرر تولیدکنندگان و مصرف‎کنندگان خواهد بود. این قوانین باعث می شود که هزینه های تولید و فروش بدون هیچ دلیلی افزایش یابد. در حالی که می‎توان با استفاده از تراریخته، در هزینه‎ها صرفه‎جویی و مبلغ اضافی را در جاهای مفیدتری سرمایه‎گذاری کرد.

لیدبک در پایان عنوان می‎کند: من هیچ علاقه‎ای برای صرف پول بیشتر در راستای استفاده از غذاهای غیرتراریخته که از نظر تغذیه‎ای سود آن چنانی نداشته و برای محیط زیست هم خطرناک هستند، ندارم.

منبع: خبرگزاری موج

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.