محصولات تراريخته، هزينه ها را به شدت کاهش مي دهد
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از خبرگزاري موج- به گفته فدراسيون بين المللي توليدکنندگان شير، «جانا ليدبک» که يک توليد کننده خوراک دام است، بيوتکنولوژي را عامل موثر و بي نظير در موفقيت خود مي داند و معتقد است که اين فناوري، راندمان مزرعه آنها را افزايش داده و موجب ماندگاري او و همسرش در اين کسب و کار شده است. ليدبک، چندين دليل موجه براي استفاده از محصولات تغيير يافته ژنتيکي دارد. او وقتي ميبيند در حومه ورمونت (يکي از ايالتهاي منطقه نيوانگلند …
به گفته فدراسيون بين المللي توليدکنندگان شير، «جانا ليدبک» که يک توليد کننده خوراک دام است، بيوتکنولوژي را عامل موثر و بي نظير در موفقيت خود مي داند و معتقد است که اين فناوري، راندمان مزرعه آنها را افزايش داده و موجب ماندگاري او و همسرش در اين کسب و کار شده است.
ليدبک، چندين دليل موجه براي استفاده از محصولات تغيير يافته ژنتيکي دارد. او وقتي ميبيند در حومه ورمونت (يکي از ايالتهاي منطقه نيوانگلند در شمال شرق آمريکا) قوانيني برخلاف GMO (تراريخته) وجود دارد، اظهار نااميدي ميکند. ليدبک که 200 قطعه زمين را به همراه شوهر و دو پسرش اداره ميکند، به عنوان عضوي از فدراسيون توليدکنندگان شير و عضو انجمن کشاورزان ميگويد: قطعا محصولات تغييريافته ژنتيکي، براي مصرفکنندگان و محيط زيست هيچگونه ضرري نخواهد داشت، بلکه اين تکنولوژي ميتواند نقشي حيات بخش و مفيد در کشاورزي مدرن داشته باشد.
از آنجايي که کشاورزان سعي در به دست آوردن محصول بيشتر در مساحت کمتر زمين دارند و هدفشان، به کارگيري کمتر آب و آفت کشهاست، بيوتکنولوژي مي تواند به کمکشان آمده و آنها را در رسيدن به اهدافشان ياري دهد.
ليدبک بيان ميکند: محصولاتي که با اين روش عمل ميآيند، بسيار کارآمد و مناسب براي خوراک دام و توليد شير هستند. زيرا بدون هيچ دغدغهاي ميتوانند در هر وقت از سال، حيوانات را به راحتي تغذيه کنند. اين در حالي است که کشاورزان ديگر، هميشه نگران زمين مناسب براي کشت و تغذيه علوفه براي دام هستند.
به گفته اين فعال کشاورزي، بيوتکنولوژي ما را قادر مي سازد که با استفاده کمتر از آفت کشها و کودهاي شيميايي، به تاثيرات محيطي گوش داده و کمتر به خاک و گياه صدمه بزنيم. اين به معناي آن است که کشاورز، زمان کمتري را با ماشين آلات خود روي زمين سپري ميکند. بنابراين فرسودگي خاک به تعويق افتاده و نقش کربن در بستر رشد گياه کمرنگ تر خواهد بود. در نهايت محصولي سالمتر و بيعيب و نقصتر به بازار عرضه ميشود.
وي همچنين اظهار ميکند: محصولات غيرتراريخته، گرانتر هستند؛ زيرا هزينه بيشتري در مراحل مختلف توليد از جيب کشاورز کم ميکند. وي به عنوان مثال، ميافزايد: عدم استفاده از محصولات تراريخته، علاوه بر هزينههاي چراي گوسفند و ذخيره علوفه، بالغ بر 48هزار دلار در يک سال، براي او هزينه اضافي خواهد داشت.
ليدبک ادامه ميدهد: ضمن اينکه به واسطه بهرهبرداري از محصولات تراريخته، استفاده از آفت از نظر اين کشاورز، بيوتکنولوژي راهکارهايي قابل تامل براي حل مسائل مختلف مانند مقاومت در برابر خشکسالي، بالا بردن قوت محصول و همچنين مقاومت در مقابل بيماريها و آفات را ارائه ميدهد. شايد هم مهندسي ژنتيک، پاسخهايي جهت ريشه کني امراضي مانند ايبولا براي انسان در آينده داشته باشد.
ليدبک و کشاورزان ديگري که با او هم عقيده هستند، تلاشهاي بسياري براي فرهنگسازي استفاده از محصولات تراريخته انجام دادهاند.
او ميگويد: قوانيني که برخلاف GMO وضع شدهاند به ضرر توليدکنندگان و مصرفکنندگان خواهد بود. اين قوانين باعث مي شود که هزينه هاي توليد و فروش بدون هيچ دليلي افزايش يابد. در حالي که ميتوان با استفاده از تراريخته، در هزينهها صرفهجويي و مبلغ اضافي را در جاهاي مفيدتري سرمايهگذاري کرد.
ليدبک در پايان عنوان ميکند: من هيچ علاقهاي براي صرف پول بيشتر در راستاي استفاده از غذاهاي غيرتراريخته که از نظر تغذيهاي سود آن چناني نداشته و براي محيط زيست هم خطرناک هستند، ندارم.
منبع: خبرگزاری موج