اتلاف ثروت ملی در حمایت از فناوریهراسی!
تهیه و تنظیم: زهرا حاجتپور- دکتر داود حیاتغیب هماهنگ کننده پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی در کشور، این پروژه را برنامه مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملل در ایران خواند. وی که در همایش موسوم به ایمنی زیستی و آگاهی عمومی در زمینه دستکاری ژنتیکی سخن میگفت، افزود مطابق با ماده 34 این پروژه باید در کشورها ظرفیتسازی …
دکتر داود حیاتغیب هماهنگ کننده پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی در کشور، این پروژه را برنامه مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملل در ایران خواند. وی که در همایش موسوم به ایمنی زیستی و آگاهی عمومی در زمینه دستکاری ژنتیکی سخن میگفت، افزود مطابق با ماده 34 این پروژه باید در کشورها ظرفیتسازی برای تنویر افکار عمومی در زمینه آشنایی با محصولات تراریخته انجام شود. حیاتغیب در حالی هدف پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی را ظرفیتسازی بدون جهتگیری عنوان کرد که سازمان حفاظت محیط زیست ایران به وضوح ضمن اتخاذ موضعی غیرقانونی علیه محصولات تراریخته از مشارکت مراجع صاحب صلاحیت در این زمینه از جمله انجمنهای علمی استفاده نمیکند. به عنوان مثال در این گرد همایی بارها به وضوح ادعای سرطانزا بودن این محصولات بدون ارائه حتی یک سند معتبر علمی مطرح شد.
در این تجمع همچنین، سید مهدی سیدی، طی سخنانی تجاری سازی محصولات تراریخته را اقدامی در جهت جهانیسازی خواند. وی در عین حال اشارهای به دلایل مخالفت با تولید داخلی این محصولات نکرد. سیدی در حالی که آمار ارائه شده از سوی سرویس بینالمللی دستیابی به و استفاده از بیوتکنولوژی کشاورزی (ISAAA)، آمار مورد استناد سازمان خوار و بار جهانی، را غیر معتبر دانست، به هیچ منبع معتبری در ارتباط با دستیابی به آمار آخرین وضعیت محصولات تراریخته در جهان اشاره نکرد.
گفتنی است علیرغم اطلاعرسانی قبلی در هیچکدام از سخنرانیها مجالی برای گفت و گو و پرسش و پاسخ حضوری شرکتکنندگان فراهم نشد.
سازمان حفاظت محیط زیست ایران با حمایت از چنین گردهماییهایی عملا بودجه دولتی را که باید برای توسعه ملی هزینه شود به تشکلهای فناوریهراس اختصاص میدهد.