نتایج مثبت آزمایش پنبه تراریخته در غنا
در آزمایشی که دانشمندان در شمال غنا در شش منطقه روی پنبه تراریخته مقاوم به آفات در مقایسه با پنبه عادی انجام دادند، نتایج مثبتی حاصل شد.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی، آزمایش مزرعهای پنبه تراریخته در غنا، نتایج مثبت کشت این محصول را نشان داد. در آزمایشی که دانشمندان در شمال غنا در شش منطقه روی پنبه تراریخته مقاوم به آفات انجام دادند، پنبه تراریخته را در کنار پنبه غیر تراریخته کشت داده و نتایج و آثار هر دو را مورد ارزیابی قرار دادند. قابل توجه است که گیاهان پنبه غیر تراریخته شش مرتبه با حشرهکش اسپری شدند در حالی که گیاهان پنبه تراریخته تنها دو بار محلولپاشی شدند. نتایج مثبت این ارزیابی نشان داد که کشت پنبه تراریخته، علاوه بر کاهش مصرف سموم و آفتکشهای شیمیایی و تولید بیشتر، در کاهش نیروی انسانی و هزینههای تولید، موجب افزایش سودآوری برای کشاورزان شده است. علاوه بر این، کشت پنبه تراریخته با استفاده کمتر از سموم شیمیایی باعث کاهش خطرات مربوط به سلامت و بهداشت کشاورزان و امنیت محیط زیست میشود.
با انجام این آزمایش، کشاورزان غنا به علت بازده بالا و مقرون بهصرفهبودن پنبه تراریخته مشتاق به کشت و تولید این محصول در کشور خود شدهاند. البته کشت رسمی پنبه تراریخته به آزمایشات و تحقیقات بیشتری نیاز دارد که به تایید سازمان ملی ایمنیزیستی این کشور نیاز دارد. اگر چه آزمایشات مزرعهای کشت پنبه تراریخته نتایج و آثار مثبت نشان داد اما برای تجاریسازی این محصول به اقدامات لازمی قبل از کشت آن نیاز است که بهزودی بعد از تصویب آن، پنبه تراریخته در غنا تجاریسازی خواهد شد.
گفتنی است که در حال حاضر پنبه تراریخته در کشورهای آمریکا، برزیل، آرژانتین، هندوستان، چین، پاراگوئه، آفریقای جنوبی، پاکستان، استرالیا، بورکینافاسو، میانمار، مکزیک، کلمبیا، سودان و کاستاریکا به صورت تجاری کشت و تولید میشود.
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به پایگاه علوم زیستی کشاورزی در آفریقا مراجعه کنند.
منبع: خبرنامه انجمن ایمنیزیستی ایران، شماره 36
تهیه و تنظیم: لیلا سرمدی