وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و انجمن‌های علمی تخصصی مراجع قابل اعتماد ملی

تهیه و تنظیم خبر: سمیرا کهک*- چهارشنبه هفته گذشته مورخ پنجم اسفند ماه 1394 همایش محصولات تراریخته محصولات پاک با حضور جمع کثیری از پژوهشگران و متخصصین مهندسی ژنتیک کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد. شرکت کنندگان در این همایش بر لزوم استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک در تولید غذای سالم و تامین امنیت غذایی تاکید داشتند و مواردی همچون تسریع صدور مجوز به محصولات تراریخته پاک توسط وزارت جهاد کشاورزی و تشکیل جلسات شورای ملی ایمنی زیستی جهت رصد اجرای مفاد قانون ملی ایمنی زیستی توسط دستگاه‌های ذی‌صلاح ملی را مورد …


چهارشنبه هفته گذشته مورخ پنجم اسفند ماه 1394 همایش محصولات تراریخته محصولات پاک با حضور جمع کثیری از پژوهشگران و متخصصین مهندسی ژنتیک کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد. شرکت کنندگان در این همایش بر لزوم استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک در تولید غذای سالم و تامین امنیت غذایی تاکید داشتند و مواردی همچون تسریع صدور مجوز به محصولات تراریخته پاک توسط وزارت جهاد کشاورزی و تشکیل جلسات شورای ملی ایمنی زیستی جهت رصد اجرای مفاد قانون ملی ایمنی زیستی توسط دستگاه‌های ذی‌صلاح ملی را مورد تاکید قرار دادند. در نهایت شرکت‌کنندگان در این همایش از مردم کشورمان خواستند تا به پژوهشگران پرتلاش هم‌وطن خود اعتماد کنند و به شایعات بی‌اساس در رابطه با سلامت این محصولات منتشر شده توسط چند رسانه محدود در مورد بی‌اعتنا باشند و اطلاعات خود را در مورد سلامت این محصولات از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و انجمن‌های علمی تخصصی دریافت کنند. متن کامل قطعنامه این همایش بدین شرح است: “امروز مساله غذا برای بشر متمدن عبارت است از تامین غذای سالم، کافی و با کیفیت برای جمعیت روزافزون بدون صدمه بیشتر به محیط زیست، اکوسیستم‌ها و تنوع زیستی در زمینی که ظرفیت آن برای پذیرش آلودگی و ناهنجاری رو به پایان است. در این اثنا فناوری مهندسی ژنتیک گیاهان ( گیاهان تراریخته) به عنوان پیشرفته ترین رهاورد دانش بشری در حوزه کشاورزی است و با توجه به برنامه افزایش جمعیت، تغییر اقلیم، محدودیت‌های منابع طبیعی و آب کشور و همچنین توجه ویژه به غذای سالم و کافی جهت تامین امنیت غذایی در کشور مطابق با اسناد بالادستی نظام تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس محترم جمهوری بر لزوم استفاده از زیست فناوری و به ویژه مهندسی ژنتیک در تولید غذای سالم و کافی در کنار سایر فناوری‌های تولید غذا تاکید می‌گردد. براساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر غیر سالم بودن محصولات تراریخته وجود ندارد و این محصولات تراریحته مورد تائید سازمان خوارو بار جهانی می‌باشند و راهی برای دستیابی به توسعه پایدار معرفی شدند. در کشور ما متولی تائید سلامت محصولات غذایی تراریخته وزارت بهداشت است که همه وزرای بهداشت علی‌رغم اختلاف سلیقه سلامت محصولات غذایی تراریخته را تائید نموده‌اند. این فناوری تنها فناوری بشری است که دانش ایمنی را همراه خود داردو هیچ گامی را بدون بررسی جنبه‌های ایمنی و محیط زیستی برنمی‌دارد و مهندسی ژنتیک مبتنی بر استانداردهای ایمنی زیستی است. از طرفی با توجه به مبانی اقتصاد مقاومتی، تولید محصولات تراریخته در کشور توسط متخصصین داخلی بهترین گزینه در تامین غذای سالم و امنیت غذایی است. بنابراین از وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی تولید غذا در کشور درخواست می‌گردد با تسریع در مراحل بررسیو ارزیابی و صدور مجوز محصولات تراریخته مسیر فزاینده واردات این محصولات را به تولید ملی و درون‌زا منطبق بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اجرای کامل قانون ایمنی زیستی سوق دهد. بنابراین از شورای محترم ایمنی زیستی کشور درخواست می‌گردد با تشکیل جلساتی بین متخصصین به حل و فصل اختلاف بین دستگاهی اهتمام ورزد زیرا ممانعت‌های یک سازمان خاص مورد سوء استفاده چندین رسانه محدود قرار گرفته است. در پایان دانشمندان، اساتید و دانشجویان ضمن رصد تمامی تحولات علمی در حوزه سلامت غذا با هم‌میهنان عزیز و مسئولان نظام عهد می‌بندیم تا هرگونه شائبه‌ای در مورد سلامت و ایمنی غذا را به اطلاع عموم برسانیم و از مردم عزیز درخواست می‌گردد نسبت به مطالب بی‌پایه و اساس چندین رسانه محدود در مورد سلامتی غذا بی‌اعتنا باشند و اطلاعات صحیح را از طریق وزرات بهداشت و وزرارت جهاد کشاورزی و انجمن‌های علمی تخصصی ایمنی زیستی دریافت نمایند.”

*عضو هیات مدیره انجمن ایمنی زیستی ایران


مطالب مرتبط

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.