حق نداریم کشاورزان را از فناوریهای نوین محروم کنیم
پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران – دبیر کل خانه کشاورز اظهار کرد: به وجود مخالفتهایی که با تکنولوژی تراریخته میشود اما یک دستاورد هم ثابت نشده تراریخته مخل محیط زیست است. بنابراین حق نداریم کشاورزان را از فناوریهای نوین محروم کنیم. به گزارش پایگاه طلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، عیسی کلانتری در آیین بیستمین سال تجاری سازی جهانی محصولات تراریخته، افزود: یکی از دلایل اصلی پرداختن به محصولات تراریخته، حفظ محیط زیست است. وی گفت: امروز دیگر مدلهای قدیمی تحقیقات کشاورزی در دنیا جواب نمیدهد و کشوری که با بیآبی مفرط روبروست با روشهای قدیمی اصلاح نباتات نمی تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد. وزیر اسبق کشاورزی تصریح اظهار کرد: ما مجبوریم از دستاوردهای علمی برای حفظ منابع …
حق نداریم کشاورزان را از فناوریهای نوین محروم کنیم
دبیر کل خانه کشاورز اظهار کرد: به وجود مخالفتهایی که با تکنولوژی تراریخته میشود اما یک دستاورد هم ثابت نشده تراریخته مخل محیط زیست است. بنابراین حق نداریم کشاورزان را از فناوریهای نوین محروم کنیم.
به گزارش پایگاه طلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، عیسی کلانتری در آیین بیستمین سال تجاری سازی جهانی محصولات تراریخته، افزود: یکی از دلایل اصلی پرداختن به محصولات تراریخته، حفظ محیط زیست است.
وی گفت: امروز دیگر مدلهای قدیمی تحقیقات کشاورزی در دنیا جواب نمیدهد و کشوری که با بیآبی مفرط روبروست با روشهای قدیمی اصلاح نباتات نمی تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.
وزیر اسبق کشاورزی تصریح اظهار کرد: ما مجبوریم از دستاوردهای علمی برای حفظ منابع ملی و امنیت قضایی و حفظ محیط زیست و استفاده بهینه از منابع طبیعی استفاده کنیم.
کلانتری با اشاره به بحران آب در کشور گفت: در ۳۰ سال اخیر سطح آبهای زیرزمینی به شدت کاهش یافته و سطح آبهای زیرزمینی در ۵ سال آینده به کمتر از ۸۰ میلیارد مترمکعب میرسد.
وی افزود: ۳۰ سال پیش منابع آب تجدیدپذیر کشور ۱۳۲ میلیارد متر مکعب بود، اما امروز به ۸۸ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است. با این وضعیت هنوز سیاستهای تولیدی، تحقیقاتی و اجرایی بر مبنای منابع ۱۳۲ میلیارد متر مکعبی آب است.
وی خود را طرفدار سرسخت توسعه پایدار جهانی دانست و افزود: آنهایی که طرفدار محیط زیست هستند، چرا نسبت به شور شدن آبهای شیرین و تمام شدن آبهای زیرزمینی چیزی نمیگویند. از ۲۰۰ میلیارد مترمکعب آب شیرین فسیلی ۱۴۰ میلیارد مترمکعب را مصرف کردهایم.
کلانتری با بیان اینکه برخی از دولتیها و برخی از افراد به دلیل منافع خود از فناوریهای جدید واهمه دارند، افزود: ظرف ۵ سال آینده منابع تجدیدپذیر آب به کمتر از ۸۰ میلیارد مترمکعب میرسد، بنابراین با این شرایط ما نباید جامعه را از تکنولوژیهای جدید بترسانیم.
منبع: اگنا