بدون تحقیقات کشاورزی، باید فاتحه کشور را خواند
ایانا – رئیس مجمع نمایندگان مجلس استان گیلان گفت: در حال حاضر مراکز تحقیقاتی در بخش، تلاشهای بیوقفهای را برای اقتصادی کردن کشاورزی انجام میدهند، اما هنوز دست عدهای که تنها بهدنبال منافع خود میگردند و حتی بعضی از آنها در دستگاههای دولتی نفوذ دارند، از سفره کشاورز کوتاه نشده است. نماینده مردم شهرستان لنگرود گفت: اگر تحقیقات به داد کشاورزی نرسد، آینده نگرانکنندهای در انتظار کشور خواهد بود. رئیس مجمع نمایندگان مجلس استان گیلان، در آیین گشایش ساختمان جدید بیوتکنولوژی منطقه شمال کشور افزود: اگر نتوان با تحقیقات علمی، کشاورزی را اقتصادی …
رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان عنوان کرد:
بدون تحقیقات کشاورزی، باید فاتحه کشور را خواند
ایانا – رئیس مجمع نمایندگان مجلس استان گیلان گفت: در حال حاضر مراکز تحقیقاتی در بخش، تلاشهای بیوقفهای را برای اقتصادی کردن کشاورزی انجام میدهند، اما هنوز دست عدهای که تنها بهدنبال منافع خود میگردند و حتی بعضی از آنها در دستگاههای دولتی نفوذ دارند، از سفره کشاورز کوتاه نشده است.
نماینده مردم شهرستان لنگرود گفت: اگر تحقیقات به داد کشاورزی نرسد، آینده نگرانکنندهای در انتظار کشور خواهد بود.
رئیس مجمع نمایندگان مجلس استان گیلان، در آیین گشایش ساختمان جدید بیوتکنولوژی منطقه شمال کشور افزود: اگر نتوان با تحقیقات علمی، کشاورزی را اقتصادی کرد، باید در آینده فاتحه کشور را خواند و از تمام آرزوها قطع امید کرد.
مهرداد بائوجلاهوتی با اشاره به اینکه امروز وضعیت اقتصادی اکثر کشاورزان کشور شرایط مطلوبی ندارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مراکز تحقیقاتی در بخش، تلاشهای بیوقفهای را برای اقتصادی کردن کشاورزی انجام میدهند، اما هنوز دست عدهای که تنها به دنبال منافع خود میگردند و حتی بعضی از آنها در دستگاههای دولتی نفوذ دارند، از سفره کشاورز کوتاه نشده است.
وی ادامه داد: در این راستا دو مانع بیشتر وجود ندارد؛ یا درک درستی برای تبدیل دانش به ثروت فراهم نشده یا مانعی پشت آن قرار گرفته که منافع عدهای سودجو در آن نهفته است.
به گفته بائوجلاهوتی، طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، نیاز سالانه برنج در کشور، حدود دو میلیون و 800 هزار تن است، اما تولید داخلی میتواند دو میلیون و 400 هزار تن از کل نیاز را فراهم کند؛ بنابراین تنها به 400 هزار تن از این محصول احتیاج داریم. حال پرسش اینجاست که چرا نمیتوان همین مقدار را از داخل تأمین کرد در صورتی که با تغییر کوچک در بذر برنج، رسیدن به این مقدار دور از دسترس نیست.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییر شرایط آب و هوایی دنیا شاید در آینده نتوان حتی با در اختیار داشتن پول و ثروت کافی، مواد غذایی را از کشورهای دیگر تهیه کرد. به همین دلیل، نگرانی از جایی شروع میشود که نیم نگاهی نیز به آینده کنیم.
نماینده مردم شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی از برنجکاران در حال حاضر تنها با هفت میلیون تومان درآمد سالانه روزگار سپری میکنند، یادآور شد: متأسفانه امروز بسیاری از کشاورزان ما مشکلات مالی فراوانی دارند و وضعیت آنها از نظر مالی بسیار آشفته است، در حالی که گره چنین مسائلی با دستان پرتوان محققان کشور، قابل گشایش خواهد بود.
بائوجلاهوتی وضعیت کلی کشاورزی کشور را نامطلوب دانست و تأکید کرد: تاکنون 32 هزار هکتار از باغهای چای از بین رفته؛ در حالی که تا قبل از آن تولید داخلی این محصول به 50 هزار تن در سال میرسید. این موضوع در مورد نخ ابریشم نیز صدق میکند. زیرا تولید آن از هزار تن در سال، به زیر 100 تن در حال حاضر رسیده است.
وی معتقد است: تمام این اتفاقات در صورتی است که ما باید طی سالهای گذشته نهتنها این ظرفیتها را از دست نمیدادیم، بلکه باید تولیدمان به چند برابر افزایش مییافت. حال رخ ندادن این اتفاق، یک درد بزرگ است که درمان آن فقط با دستان توانمند پژوهشگران امکانپذیر خواهد بود.
منبع: ایانا