تاکید بر لزوم حمایت از فناوریهای نوین و تولید ملی
11مرجع علمی و 533 مدیر، عضو هیئت علمی دانشگاه و مرکز پژوهشی، محقق و دانشجوی تحصیلات تکمیلی در نامهای به کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار تجدیدنظر در مصوبه ممنوعیت واردات، تولید و مصرف محصولات تراریخته شدند. این فعالان و مدیران حوزه کشاورزی عنوان میکنند: ممنوعیت واردات، تولید و مصرف محصولات تراریخته بحرانهای اقتصادی و اجتماعی را برای کشور به همراه خواهد داشت. نامه فوق از سوی انجمن علمی ژنتیک ایران، انجمن علمی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران، انجمن علمی ایمنی زیستی ایران، انجمن علمی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران، خانه کشاورز، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، ستاد توسعه زیست فنآوری کشور، قطب علمی تنشهای محیطی در غلات، قطب علمی اصلاح مولکولی غلات و جمعی از جامعه علمی کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و سلامت کشور به امضاء رسیده که متن کامل آن را در …
در نامه جامعه علمی به کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح شد:
تاکید بر لزوم حمایت از فناوریهای نوین و تولید ملی
11مرجع علمی و 533 مدیر، عضو هیئت علمی دانشگاه و مرکز پژوهشی، محقق و دانشجوی تحصیلات تکمیلی در نامهای به کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار تجدیدنظر در مصوبه ممنوعیت واردات، تولید و مصرف محصولات تراریخته شدند. این فعالان و مدیران حوزه کشاورزی عنوان میکنند: ممنوعیت واردات، تولید و مصرف محصولات تراریخته بحرانهای اقتصادی و اجتماعی را برای کشور به همراه خواهد داشت. نامه فوق از سوی انجمن علمی ژنتیک ایران، انجمن علمی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران، انجمن علمی ایمنی زیستی ایران، انجمن علمی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران، خانه کشاورز، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، ستاد توسعه زیست فنآوری کشور، قطب علمی تنشهای محیطی در غلات، قطب علمی اصلاح مولکولی غلات و جمعی از جامعه علمی کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و سلامت کشور به امضاء رسیده که متن کامل آن را در ذیل میخوانید:
جناب آقای دکتر علیمحمد شاعری، رئیس محترم کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، اعضای محترم کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، سلامعلیکم، پس از اهدای تحیات، مطلع شدیم که کمیسیون محترم کشاورزی مجلس شورای اسلامی در حاشیه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه اقتصادی اجتماعی کشور مصوبهای را به تصویب رسانده است که بر اساس آن واردات، تولید و مصرف محصولات تراریخته در ایران ممنوع شود.
چنین مصوبهای از این جهت ناباورانه است که در تصویب آن برخلاف رویه متداول آن کمیسیون محترم، کوچکترین نظری از انجمنهای علمی کشور خواسته نشده و به عواقب آن از جمله بروز بحرانهای اجتماعی ناشی از کمبود روغننباتی و خوراک دام توجه نشده است. سروران مطلع هستند که تمام سویای موجود در بازار تبادل جهانی و نیمی از ذرت و کلزای موجود در بازار همگی تراریخته هستند. این سه محصول محل تامین بیش از ۹۰ درصد روغن نباتی مصرفی کشور و بیش از ۹۰ درصد خوراک دام و طیور کشور هستند. بدینترتیب، در صورت تصویب و اجرای این قانون به فاصله دو تا سه ماه باید بحران ناشی از تصویب آن دامن جامعه را فرا بگیرد. علاوهبر این، تراریختهها از کیفیت بهتری نسبت به انواع غیرتراریخته برخوردار بوده و مورد تایید مراجع معتبر بینالمللی مانند سازمان بهداشت جهانی و مراجع ملی هستند.
این مصوبه در کشوری انجام شده است که سابقه قریب به ربع قرن سرمایهگذاری در زمینه توسعه دانش فنی محصولات گیاهی تراریخته دارد، چند هزار نفر متخصص مهندسی ژنتیک گیاهی پرورش داده است، یک پژوهشگاه و یک پژوهشکده ملی تخصصی زیستفناوری دارد، چند محصول تراریخته فاخر آماده تجاریسازی دارد، قریب به بیست سال سابقه واردات و مصرف ایمن محصولات تراریخته دارد، از سرمایه انسانی بسیار ارزشمندی در حوزه محصولات تراریخته بهرهمند است و خوشبختانه زیستفناوری آن از چنان جایگاه بینالمللی ممتازی برخوردار است که پیشرفتهای آن مورد مباهات مقام معظم رهبری بوده و معظم له در آخرین ملاقاتشان با اعضای محترم هیئت دولت بر آن تاکید کردند.
ضمن احترام وافر به حق نمایندگان منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی برای ورود به مهمترین بحث روز که متاسفانه با مطالب خلاف واقع برخی رسانهها و مکاتبه یک انجمن غیرعلمی همزمان شده است، بهعنوان بخشی از بدنه علمی و تخصصی جامعه مدنی، شما عزیزان و منتخبان امین مردم را به التفات بیشتر به نظرات کارشناسی سازمان غذا و دارو، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، انجمنهای علمی ملی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فنآوری، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و خانه کشاورز فراخوانده و استدعا داریم در مصوبه ممنوعیت واردات، تولید و مصرف محصولات تراریخته تجدیدنظر فرموده و موضوع استقرار فناوری بومیـ ملی محصولات گیاهی تراریخته را با لحاظ مشورت، ظرافت، دقت و درایت بیشتر مورد بررسی و تصمیمسازی قرار دهند.
منبع: سبزینه، فرصت امروز، سبزینه