ارتقای ارزش غذایی محصولات با فناوری تراریخته
برنامه «۱۸۰ درجه» روز گذشته به گفتگو درباره محصولات تراریخته با شرکت سمیرا کهک دبیر شورای مشورتی مرجع ملی ایمنی زیستی و آزاد عمرانی عضو هیات رئیسه انجمن صنفی ارگانیک ایران روی آنتن شبکه افق رفت.
سمیرا کهک در این برنامه عنوان کرد: آمارها نشان میدهد کشت محصولات تراریخته در جهان با موفقیت همراه بوده است و برای مثال هم اکنون بالای ۸۰ درصد از سطح زیرکشت سویای جهان و بالای 90 درصد از مبادلات جهانی این محصول به نوع تراریخته اختصاص یافته است چون سویای تراریخته عملکرد بهتری دارد.
وی افزود: از طرف دیگر ما مجبوریم سالانه مقدار زیادی سویا از کشورهای تولیدکننده این محصول وارد کنیم و در صنایع غذیی و تغذیه دام و طیور خود استفاده کنیم. بنابراین در صورتی که بخواهیم از این وابستگی رها شویم باید …
در برنامه «۱۸۰ درجه» مطرح شد:
ارتقای ارزش غذایی محصولات با فناوری تراریخته
برنامه «۱۸۰ درجه» روز گذشته به گفتگو درباره محصولات تراریخته با شرکت سمیرا کهک دبیر شورای مشورتی مرجع ملی ایمنی زیستی و آزاد عمرانی عضو هیات رئیسه انجمن صنفی ارگانیک ایران روی آنتن شبکه افق رفت.
سمیرا کهک در این برنامه عنوان کرد: آمارها نشان میدهد کشت محصولات تراریخته در جهان با موفقیت همراه بوده است و برای مثال هم اکنون بالای ۸۰ درصد از سطح زیرکشت سویای جهان و بالای 90 درصد از مبادلات جهانی این محصول به نوع تراریخته اختصاص یافته است چون سویای تراریخته عملکرد بهتری دارد.
وی افزود: از طرف دیگر ما مجبوریم سالانه مقدار زیادی سویا از کشورهای تولیدکننده این محصول وارد کنیم و در صنایع غذیی و تغذیه دام و طیور خود استفاده کنیم. بنابراین در صورتی که بخواهیم از این وابستگی رها شویم باید بتوانیم تولید بومی این محصول را داشته باشیم.
وی در تبیین دلیل دیگر ضرورت بهرهمندی از فناری بومی تراریخته اظهار کرد: کشت بومی محصولات تراریخته به جای محصولات دیگر سلامتی انسان و محیط زیست را به دنبال دارد، زیرا مصرف سموم در برخی ارقام آن حذف و در برخی موارد کاهش مییابد.
کهک تأکید کرد: تراریخته ها تنها محصولات زراعی هستند است که قبل از اینکه به بازار مصرف وارد شوند به طور کامل آزمایشات سلامتی را میگذرانند. در حالی که در محصولات و سایر روشهای اصلاح نباتات و اصلاح هستهای تستهای لازم پاس نمیشود.
دبیر شورای مشورتی مرجع ملی ایمنی زیستی افزود: مزیت دیگر این محصولات این است که ارزش غذایی در آنها ارتقا مییابد.
در بخشهایی از این برنامه آزاد عمرانی در برابر سخنان کهک با طرح این ادعا که نیازی به اصلاح ژنتیک وجود ندارد گفت: هر عقل سلیمی محصولاتی را که به صورت طبیعی ۱۱ هزار ۵۰۰ سال غذای بشریت را تامین کرده و مصرف شده اند بیشتر میپذیرد.
وی همچنین بدون اینکه به مطالعه مشخصی استناد کند این سخن کهک که محصولات تراریخته موجب سلامت انسان و محیط زیست میشود را غیرقابل پذیرش دانست.
عمرانی بدون اینکه به ارتباط بحث آمار سرطان با فناوری تراریخته بپردازد گفت: طبق آمار وزارت بهداشت بیشترین آمار سرطان مربوط به گوارش است. آیا نمیتوان به محصولات غذایی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم وارد چرخه غذایی می شود به عنوان یک عامل شک کرد؟