توافق ایران و هند برای اجرای طرح های مشترک بیوتکنولوژی

متخصصان هند و ایران در نخستین کارگاه هم اندیشی علمی دو کشور برای اجرای طرح های مشترک بیوتکنولوژی به توافق رسیدند.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  در نخستین کارگاه هم اندیشی علمی بیوتکنولوژی بین ایران و هند که به میزبانی مرکز بین المللی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی در دهلی نوبرگزار شد، دانشمندان بیوتکنولوژی کشورمان در نشست با دانشمندان هندی در زمینه اجرای شش طرح بیوتکنولوژی به توافق رسیدند.

تحقیق در زمینه درمان سلول های بنیادی، شناسایی و درمان بیماری های واگیر منطقه ای ایران و هند، درمان سرطان، تولید حیوانات مهندسی شده، تولید سوخت از پسماند کشاورزی و مطالعه درباره مقابله با تنش های زنده و غیرزنده سه محصول کشاورزی برنج، کلزا و گندم از طرح هایی بود که در نشست های تخصصی بین هند و ایران به تصویب رسید.

دکتر محمد رضا خلیلی رایزن علمی ایران در هند گفت: این نخستین باری است که بعد از انقلاب اسلامی ایران و هند در این زمینه برای کار مشترک به توافق رسیده اند.

وی با بیان اینکه این طرح ها به وزارتخانه های علوم و تحقیقات دو کشور ارجاع و در صورت تصویب به مرحله اجرا گذاشته می شود، افزود: با اجرایی شدن این طرح ها هر کدام از کشورها 50 درصد هزینه های کارهای پژوهشی را پرداخت می کنند و  عملا با نیمی از هزینه طرح های کاربردی علمی برای کشور به سرانجام خواهد رسید. 

رایزن علمی ایران در هند افزود: هند در زمینه بیوتکنولوژی با 80 کشور تفاهم نامه دارد اما با 44 کشور کار مشترک تحقیقاتی انجام می دهد که با این توافق ایران 45 کشوری است که با هند پژوهش های بیوتکنولوژی را انجام خواهد داد. 

 هند در سال 2016 در چاپ مقالات بیوتکنولوژی رتبه سوم در جهان را داشت و ایران هم با چاپ 618 مقاله علمی در زمینه بیوتکنولوژی  سال 2016 در جایگاه  چهاردهم جهان قرار داشت.

در نخستین کارگاه دو روزه هم اندیشی علمی بیوتکنولوژی بین  ایران و هند، یازده دانشمند کشورمان از 6 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی حضور داشتند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.