مزایای زیستمحیطی کشت تراریخته
محصولات تراریخته با تولید محصول بیشتر در مزارع موجود، کاهش مصرف سموم و آلودگی منابع آب و خاک و کاهش انتشار دی اکسید کربن کمک قابل توجهی به سلامت و محیط زیست کرده است.
به گزارش خبرنگار مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی، دکتر پیت وان درمیر، استاد دانشگاه گنت بلژیک در حاشیه کارگاه ” جنبه های نظارتی، علمی و ارتباطی اجرای توافقات بین المللی مربوط به زیست فناوری کشاورزی” گفت فناوری مهندسی ژنتیک و تولید محصولات تراریخته یک روش دقیق تر برای اصلاح نباتات است.
وی افزود: امروزه شرایط اقلیمی و گاه طغیان افات کشاورزان برخی کشورها را با بحران مواجه کرده است. کشاورزان به محصولاتی با صفات برتر نیاز دارند که متحمل به شرایط نا مساعد اقلیمی مانند سیل و خشکی باشند و نیاز کمتری به کودها و سموم داشته باشند.
دکتر وان در میر ادامه داد: برای حل چالش های امروز کشاورزی لازم راه حل های جامعی به کار گرفته شوند و استفاده از مهندسی ژنتیک برای تولید محصولات تراریخته یکی از این راه حل ها بوده است.
وی اظهار داشت: در واقع محصولات تراریخته با جلوگیری از تغییر کاربری اراضی به زمین های کشاورزی و تولید محصول بیشتر در مزارع موجود، کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و جلوگیری از آلودگی منابع آب و خاک و کاهش انتشار دی اکسید کربن به تنهایی کمک قابل توجهی به تولید محصولات سالم و دستیابی به اهداف توسعه پایدار کرده اند.
این متخصص مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی تاکید کرد: اولویت های کشاورزی باید بر اساس نیازهای کشاورزان و مصرف کننده ها و با رعایت ملاحظات زیست محیطی تعریف شوند.
کارگاه ” جنبه های نظارتی، علمی و ارتباطی اجرای توافقات بین المللی مربوط به زیست فناوری کشاورزی” با حضور نمایندگانی از 12 کشور و با هدف آماده سازی برای شرکت در اجلاس متعاهدین پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا در روز های 6 و 7 نوامبر در کولالامپور مالزی برگزار شد. هشتمین اجلاس متعاهدین پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا سال آینده در کشور مصر برگزار خواهد شد.