محصولات تراریخته ابزار تولید پایدار
دانشمند ترکیه ای از حمایت جامعه علمی ترکیه برای توسعه پژوهش ها بر روی محصولات تراریخته خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی، دکتر فکرتین شاهین استاد دانشگاه یتدی تپه ترکیه گفت: پیامدهای استفاده غلط از کودها و سموم در کشاورزی صنعتی دانشمندان را برآن داشت تا روش های نوینی را برای تولید تجاری محصولات کشاورزی بررسی کنند.
وی افزود: کشاورزی ارگانیک و تولید محصولات تراریخته روش هایی هستند که برای تولید با رعایت اصول توسعه پایدار مورد استفاده قرار گرفته اند.
فکرتین که در پردیس کشاورزی دانشگاه تهران سخن می گفت، اظهار داشت: استفاده از زیست فناوری برای تولید نهاده های کشاورزی، جایگزین مناسبی برای کودها و سموم مصنوعی است که در حال حاضر مصرف می شوند.
وی تاکید کرد: کشت متراکم و استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در طی مدت طولانی باعث کاهش حاصلخیزی خاک و کاهش تولیدات کشاورزی شده است.
وی افزود: کاهش حاصلخیزی و آلودگی محیط زیست در اثر به کارگیری روش های نادرست در کشاورزی هزینه های زیادی را به بشر تحمیل کرده است.
این متخصص علوم زیستی اظهار داشت: در حال حاضر کشور ترکیه محصولات تراریخته تولید نمی کند و صرفا وارد کننده است. وی گفت ما در ترکیه محصولاتی مانند سویا و ذرت تراریخته را از کشورهای آرژانتین، برزیل و ایالات متحده آمریکا وارد می کنیم.
پروفسور شاهین تشریح کرد: از سال 2010 به بعد زمزمه هایی برای ممنوعیت تحقیق در مورد محصولات تراریخته در ترکیه مطرح شد که با اعتراض جامعه علمی مواجه شد. دانشمندان ترکیه معتقدند با محدود کردن پژوهش نمی توان همگام با فناوری پیش رفت.
وی ادامه داد: در حال حاضر پژوهش های مهندسی ژنتیک در ترکیه انجام می شود تا در صورت تولید محصولات تراریخته در داخل کشور کاملا با فناوری تولید آن آشنا باشیم.
دکتر فکرتین شاهین استاد دانشگاه هفت تپه (یتدی تپه) و دانشمند اهل ترکیه است که به مناسبت برگزاری دومین دوره جایزه مصطفی به ایران سفر کرده است.
اگر این کار باعث کاهش قیمت مواد غذایی شود به نفع مردم است چون قیمت ها در حال حاضر برای خیلی از مردم زیاد است.