ژاپن فروش گوجه فرنگی High-GABA حاصل از ویرایش ژنوم را آغاز کرد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران،
گوجه فرنگی Sanatech Seed’s Sicilian Rouge High GABA با استفاده از فناوری ویرایش ژن CRISPR-Cas9 توسعه داده شد. گوجه فرنگی حاوی سطوح بالایی از گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) است.
گاما آمینوبوتیریک اسید، یک آمینو اسید است که به آرامش و کاهش فشار خون کمک می کند.
این گوجه فرنگی با ویرایش ژنوم بالا با همکاری دانشگاه تسوکوبا توسعه یافت و در ماه مه 2021 در بسته هایی برای باغبان ها عرضه شد و مورد استقبال مثبت مصرف کنندگان خانگی قرار گرفت.
به گفته Shimpei Takeshita ، رئیس Sanatech Seed و مدیر ارشد نوآوری Pioneer EcoScience ، گوجه فرنگی High-GABA، حاوی چهار تا پنج برابر GABA بیشتر از یک گوجه فرنگی معمولی است.
استفاده از فناوری های نوین مانند: تولید و مصرف محصولات تراریخته، محصولات حاصل از ویرایش ژنومی روند رو به رشدی در کشورهای پیشرفته دارد، امید است در کشور ما نیز موانع موجود در تولید ملی محصولات تراریخته برداشته شود و به جایگاه واقعی کشورمان در تولید و انتقال دانش این فناوری در منطقه دست یابیم.
منبع:
https://www.isaaa.org/kc/cropbiotechupdate/article/default.asp?ID=19024